| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Almeron Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 14, 2010 11:48 Заглавие: Fusion 550 PSU от Silentium T3 кутия-след 30 секунди угасва |
|
|
Поздрави на всички професионалисти!
Нека първо уточня че съм далеч от свои води в този форум, но поради уникалността на проблема ми искам да потърся помощ и надявам се да открия добро решение.
Захранването показва нормални стойности по всички конектори и видимо не прегрява, но 10-30 секунди след стартиране угасва. Единственият симптом е едвам доловимо пращене при наличие на напрежение, което обаче не влияе на времето на работа.
Всяко мнение по проблема ще бъде разгледано с интерес.
Коригирал съм ти заглавието
п.п. Ето и за визуална представа:
http://almeron.snimka.bg/details/fusion-550f-psu.517778.19630261 _________________ Memento mori!
Последната промяна е направена от Almeron на Сря Юли 14, 2010 13:08; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 14, 2010 12:20 Заглавие: |
|
|
Проблема би уникален ако това беше първото скапано комп ,захранване.
Най доброто предложение за разглеждане е - в сервиз.
Иначе проблема бихме могли да го разледаме в две части като при налъма ,който също се състои от две части-каишка и дървена част.Демек проблема би могъл да бъде или в захранването или в нещото което то захранва.С визуални методи бихме могли да установим дали захранването е добре като дадем зелената и черна жица на късо .На 12те волта слагаме една 40вата крушка от автомобилен фар и гледаме-ако крушката свети и перката се върти и нищо не пуши от никъде ,три точки под прав ъгъл ,че захранването работи.Това се прави естествено като е разкачено от компа. За другото е тема на по дълъг и още по безмислен разговор. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Сря Юли 14, 2010 12:40 Заглавие: |
|
|
В допълнение на горния пост, има ли надути кондезатори ? _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Almeron Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 14, 2010 12:41 Заглавие: |
|
|
Благодаря за съвета.
Разполагам с мултиметър с него и свързани зелена и черна жици измерих напреженията преди изключването, което според мен значи че определено имам проблемно захранване. Самото захранване е модифицирано от производителя и най-близката алтернатива е над 100 лева и не е сигурно че е съвместима.
В процес на търсене на добър сервиз съм но в повечето случаи отговорът е да си взема ново захранване, а дори имаше случай на "нищо му няма" ако някой познава подобен дефект нека сподели и поправката става по-лесна и евтина.
п.п. Въпреки че нямам опит бих казал че няма надути кондензатори, нито потъмнявания или прах.
Последната промяна е направена от Almeron на Сря Юли 14, 2010 12:47; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Сря Юли 14, 2010 12:47 Заглавие: |
|
|
Я направи снимки на платката и допиши от къде си ? _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Crank Опитен потребител

Регистриран на: 11 Май 2005 Мнения: 153 Местожителство: гр.Варна/Шумен
|
Пуснато на: Сря Юли 14, 2010 13:43 Заглавие: |
|
|
Единия кондензатор на 200В дали само изглежда надут? _________________ Господ прощава - червеите не. |
|
|
 |
Almeron Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 14, 2010 13:52 Заглавие: |
|
|
Това е от снимката, идееално цилендричен си е. Ако знаех знаех как и аз първо там бих проверил, но най-доброто което можах е да го почистя и да запоя една жица за вентилатор на кутията.
След по-обстоен преглед открих че една намотка опира в радиатора (посочих я на снимка) и в следствие на това ме разтърси малко но се разминах само с изтръпнал палец. Също така се чудя след колко време захранването би прегряло без вентилатор и какво означава факта че след като изключи показва 5V само по stand by пина (виолетовия). _________________ Memento mori! |
|
|
 |
zaioristu Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 14, 2010 18:56 Заглавие: |
|
|
| Включи захранването,сложи крушка от кола на 12 волта,направи мост м/у зелен и черен премери изходните напрежения дали са в норма и премери напреженията на двата кондера на входа.Директно на крачетата трябва да е около 150 волта на кондензатор може леко разминаване в рамките на 5-6 волта.Имам големи съмнения,че единия е надут,пластмасовата капачка ми се вижда леко подигната. |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 14, 2010 21:16 Заглавие: |
|
|
Тия кондензатори - "големите" след гретца, често са "подути" отгоре, но без влошаване на параметрите. Но за по- сигурно може да се направи гореуказания тест с автолампа на 12V, която задължително трябва да е ячка - 55W. Ако изправеното напрежение не спадне под 270-280V, значи кондерите са добре. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
|