| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Protel_M Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 15, 2010 14:20 Заглавие: Възможно ли е това свързване към Дисек Ключ ( SAT TV ) |
|
|
Здравейте ,
Разполагам с 2 приемника за цифрова телевизия и 2 антени ( парабола и офсетова )
Идеята е офсетовата да е постоянно към Hellas Sat ( на приемник 1 ще се гледа само БулсатКом ,а на приемник 2 булсат заедно с останалите пакети от другите спътници с помощта на параболата .
За офсетовата конвертора е единичен .
Възможно ли е според вас това свързване
Знам че с двоен конвертор всичко става много бързо и лесно но в момента не разполагам с такъв .
http://protel.snimka.bg/other/sat.518036 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
AA Опитен потребител

Регистриран на: 28 Юни 2004 Мнения: 730 Местожителство: ВеликоТърново
|
Пуснато на: Чет Юли 15, 2010 20:06 Заглавие: |
|
|
Идеята на ключа е да подава напрежение от приемника само към единия от включените към него конвертори и съответно сигнал да влиза само от този вход. В случая сигнал ще има и на двта входа и ако няма добро високочестотно разделяне в някои положения на въртящата се антена може да се получи смущения между сигналите от двете антени - представи си че голямата антена се насочи и тя към Hellassat - като се смесят сигналите от двата конвертора какво ще стане. Освен това не е добре Dreambox1 да захранва конвертора на офсетната антена а към изхода му да постъпи и захранване от Dreambox2 - ще се получи биене между тонсигналите от двата приемника и сигнала от Hellassat ще прекъсва. Купи си двоен конвертор.Друг е въпроса с прекарването на кабела но това е коректното решение.
http://www.filestube.com/619093fad51bf95103e9,g/Schematic-diagram-DM500.html |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 15, 2010 20:30 Заглавие: |
|
|
Благодаря ти за изчерпателния отговор "АА"
Аз също имах опасения за това което ти си описал подробно но не бях на 100% сигурен . |
|
|
 |
sheki Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 15, 2010 21:59 Заглавие: |
|
|
Става aма не с DiSEqC ключ а с мултиключ, по - евтино ще ти е с двоен конвертор . _________________ http://mikrotik-bg.net/ |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Авг 16, 2010 20:27 Заглавие: |
|
|
Здравейте колеги,
Начина по който съм представил свързването в първия пост се оказа че работи отлично ,даже не се налага dreambox1 да работи постоянно за да поддържа поляризацията на конвертора .Вече 1 седмица гледам по този начин и няма никакви проблеми .Ако някой колега реши да си спести опъването на допълнителни кабели и смяна от единичен към двоен конвертор спокойно може да използва този начин на свързване .
Благодаря ви !
LZ1VPS |
|
|
 |
|