| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
branko_ Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 15, 2010 7:58 Заглавие: Брум в усилвател |
|
|
| Когато включа усилвателя през колоните се чува едно странно пращене. Най-много се чува когато няма пусната песен а усивателя е включен, когато е пусната песен и е усилена съвсем малко се чува повече брума отколкото музика. Също и когато се светват лампите в стаята че чува едно "цък" в тонколоните. Някаква идея от какво може да е и как да го премахна ? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
expozito Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 15, 2010 11:23 Заглавие: |
|
|
С брума може да се бориш страшно много време.... За секунда ми минават поне 10 причини да имаш Брум. Най лесното е :
1. Обръщаш щепсела на усилвателя в контакта на 180 градуса и пробваш пак.
2. Ако не става, зимаш изолирбанд и изолираш заземителните пластини на Шукото (щепсела) усилвателя и го включваш в контакта. Целта е да изолираш земята на контакта ти в къщи.
3. Ако пак не стане. както си е изолирана земята пробвай пак да обърнеш Шуко-то на 180 градуса....
А бе тва е проблем с много въпросителни... Може да е кабеляк, филтриращи кондензатори на захранването, лошо заземяване и прочия.
Ако не става нито 1, 2 или 3. Пиши и ще мислим. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 15, 2010 14:15 Заглавие: |
|
|
| Този усилвател няма ли си модел ,марка ,как е свързан . Или е някоя DIY самоделка ,дай повече информация . |
|
|
 |
elmondo-ivan Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 15, 2010 20:49 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | С брума може да се бориш страшно много време.... За секунда ми минават поне 10 причини да имаш Брум. Най лесното е :
1. Обръщаш щепсела на усилвателя в контакта на 180 градуса и пробваш пак.
2. Ако не става, зимаш изолирбанд и изолираш заземителните пластини на Шукото (щепсела) усилвателя и го включваш в контакта. Целта е да изолираш земята на контакта ти в къщи.
3. Ако пак не стане. както си е изолирана земята пробвай пак да обърнеш Шуко-то на 180 градуса.... |
Това да не е някаква нова технология и ако е от кой институт е ??? _________________ Ай сиктир,бе драги зрители!Повредата не е във вашият телевизор... |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Чет Юли 15, 2010 20:59 Заглавие: |
|
|
Това в цитата, са пълни щуротий!  _________________ ................................................................
Не можеш два пъти да нагазиш в една и
съща река!... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 15, 2010 21:11 Заглавие: |
|
|
Пробвано е стотици пъти и в много от случаите за да се справиш с брума помага. Тоя похват до знаят всички музиканти и хора занимавали се поне малко с аудио техника. Относно каква е физиката на проблема и защо се получава брум ако примерно компа ти е на единия котакт и към него си вързал усилвател в друг контакт(разбира се не винаги), ще оставя на теб да се поровиш. Има много теми по тоя въпрос а и за да ти обясня "технологията' ще ми трябва да изпиша доста редове, а време за теб нямам.
Нека питащия да пробва и ако не стане ще се мисли по сериозно.
Айде да си жив и здрав. |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 15, 2010 21:15 Заглавие: |
|
|
А сега сериозно . Първото което трябва да разбереш е от къде идва брума. Дали е проблем в усилвателя или във връзката усилвател - източник на сигнал .Моят съвет е - първо откачи източника на сигнал от усилвателя и чуй има ли брум . След това пиши .Ще помагам .Успех _________________ LZ1VTX |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 15, 2010 21:24 Заглавие: |
|
|
| expozito написа: | | "технологията' ще ми трябва да изпиша доста. |
Напиши поне мъничко.Три изречения.....А пък човека поне да напише тоя усилвател дали е лампов или транзисторен та дискусията да стане по пространствена....... _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Чет Юли 15, 2010 21:27 Заглавие: |
|
|
И да уточним: брум, пращене, или и двете / и кога?/. _________________ ................................................................
Не можеш два пъти да нагазиш в една и
съща река!... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 15, 2010 21:53 Заглавие: |
|
|
| pepi_voinishki1957 написа: | | Напиши поне мъничко.Три изречения..... |
Нулевия проводник е заземен в ел. таблото, и тъй като има крайно сечение се създава потенциал между "земята " и нулата в контакта, който аз ъм мерил от 1 до 4 V. В крайна сметка чуваш ония 50 Hz ниско честотен "брум". За това му казах на човека да изолира 'земята' на шукото - това работи нема човек дето да ме убеди в обратното. Друг път пък си трябва заземяване ама истинско с импеданс под 4 Ома което е нужно за студийни комплекси. За това има заземителни клеми по апаратурата. Получава се потенциал също ако едното устройтво е в една стая включено в една фаза а примерно усилвателя в друга стая на друга фаза, получава се потенциал м/у нула и екрана на аудио кабела който всъщност е тъй да се каже от част корпуса които пък е заземен.... когато е такъвпроблема решението е галваничен разделител (аудио траф 1:1) или ground lift устройства. не можах да го набутам в 3 изречения.
МОже да са кондензатори или скапан кабел. получавал съм брум дори от индукция когато аудиото ми е близо до захранващ кабел (който захранваше инверторен климатик).
Това е от моя скромен опит.
мамата си е ебало с тоя брум. |
|
|
 |
|