|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 16, 2010 8:58 Заглавие: Препоръчайте адекватна фирма продаваща метали. |
|
|
Значи, прав беше оня вицепремиер, дето беше казал, ти ебем и държавата щом аз и т.н. Имало е защо.
По този повод за пореден път ще се пробвам да подпомогна БГ икономиката, ама ще е верно за последно. Щото преди три дни синът вика, "Тати дай да идем в някой магазин да си купя маратонки." И с пълно право му отговорих, че магазинът се казва eBay, локацията е UK, а маратонките (оригиналните) са на 1/3 от цената на местните пунгаши. Та, другата седмица ще си му пристигнат маратонките на момчето и т.н.
По същото време правя и неадекватни опити да си купя в BG алуминий на листове различни дебелини сплав 6061 Т6. Звъня аз на една фирма дето имала сичко (така ми казаха) и за 10 телефонни разговора се разбра, че немала нищо! Ще да цитирам хронологично:
1. Да, разполагаме с почти всичко на склад, на вас какво Ви трябва? Естествено, това е стандартна фраза, няма нищо на склад, но нали трябва точно това, което търсиш да е дефицитното и с персонална доставка.
2. Да, можем да Ви набавим. Цената е макс 12 лева на кило. А на Вас какво количество Ви трябва? При отговора "към 200 килограма различни дебелини" усещам как джуките на отсрещното парти увисват.
3. Да, ще намерим каквото ви трябва и ще се свържем с Вас в началото на седмицата.
4. В средата на седмицата аз звъня, щото никой не е ебал да се свързва или обвързва с мен.
5. Попада се на лелка дето не знае, ама има човек дето знае, ама аз съм говорил с друг, ама него сега го нема, ама утре в 12:00.... Викам ОК.
6. Утре в 14:30, да са имали време да обсъдят, звънкам ... и човекът току що излезъл (демек, се кани да излезе), ама друг ме открехна, че това дето го търся било много специална сплав?!?!? Нема да прилагам линк към много специалната сплав, но мога да кажа, че е сплав както и всяка друга.
7. Споменавам, че не съм фиксирал цена, а просто искам да се свърши работа и срок също ще е някакъв разумен за нас, двечките... Ама на тех им било усложнение, щото то, амъ ... оф ... абе "блондинска работа".
Та, по въпроса. Дайте фирма, която наистина да продава метали, те да са със сертификат, да доставя това, което и се иска и да чува музиката. Щото, забравих да споделя, те продавали орапляци метър и половина на два и половина и даже?! по-малки. Последното прозвуча някак гордо, ебаси...
Говорим за алуминий 6061 Т6 листове и профили по списък. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 16, 2010 9:19 Заглавие: |
|
|
Проверил ли си в Шумен :
http://alcomet.eu/
Преди 3-4 години работехме с тях , правеха ни профили с наша си матрица , както и да е ... С тези 200 кг. си долу-горе в границите за мин. количество (те работеха с 300кг. минимум) |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пет Юли 16, 2010 9:26 Заглавие: |
|
|
В момента и аз търся из Варна такава фирма но за жалост вече 2 са точно както каза Vaklin. Даваш им парите в ръцете, а те не ги искат! И после нямали парички.. еми няма да имат. Може да не съм от клинтите който купуват 10 тона но то ако така си ги подбират... еми моите уважения. Ще продължавам с търсенето и ако намеря нещо ще споделя.. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 16, 2010 9:42 Заглавие: |
|
|
| milmar написа: | | (те работеха с 300кг. минимум) |
Където 200, там и 300. Това да ми е проблема. Сега поставих въпроса на поредната фирма вносител. Ако пак ми се обясняват, ще се свържа с производител.
Другото... тези хора не се усещат, че ако направя това което ми трябва, ще продам някоя и друга бройка за да си избия парите за следващата глупост. Което предполага, че пак ще взема от доставилите материала. Което по 200 по 200 ... и там за капката и вира. Пък и тенеке е ебаси. Не са яйца да станат на запартъци. Може да си седи с години. Само се подобрява.
-----
Корекция. Шумен отпада. Те правят съвсем други сплави, а за темпериране са само на О и Н. Т липсва...
Да обясня все пак какво се търси. Това е алуминиева сплав, която е лакирана с чист алуминий и е изкуствено състарена. Може да се заварява. В България мисля, че никой не е правил. Едва ли и предстои да се стартира производство. Но Китай пък за сметка на това го произвежда масово. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|