|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
milenjs Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 19, 2010 9:37 Заглавие: NEO TV-2177TX /11AK30A11/ - проблем с тунера |
|
|
ТВ-то дойде с изгоряло захранване, гръмотевично. След ремонт си заработи но не захваща канал на никой банд, само шум. Тунера е CTT5510a, digital. Пробвах и с друг бин, няма ефект. При смяна на канал се наблюдава трансфер на 4 и 5 крак на тунера, захранване 5В на 6-7ми крак в норма.
33В на ценара са си толкова но след като минават през R562 /10к/ на 9-ти крак /VST/ стават 26В което ме озадачава
Огледах входния филтър на самия тунер, няма прекъснати бобинки.
При това положение за коша ли е тунера? Че нямам наличен за проба...
P.S. Тъпа история, явно от кабеланта пак ровят по трасето и нямало сигнал Тъкмо бях се убедил че е тунер, пускам друг и... пак няма канали и моментално ми светна. Моля някой от модераторите да забърше темата за да не пълним форума с глупости! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 19, 2010 14:10 Заглавие: Re: NEO TV-2177TX /11AK30A11/ - проблем с тунера |
|
|
| milenjs написа: | Тунера е CTT5510a, digital.
33В на ценара са си толкова, но след като минават през R562 /10к/ на 9-ти крак /VST/ стават 26В ! |
Да се знае!  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|