| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
jayka256 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 19, 2010 10:40 Заглавие: Ремонт на телевизор GRUNDIG |
|
|
Здравеите,
имам проблем с телевизор GRUNDIG
http://www.emuhem.hit.bg/DSCN2541.JPG
когато телевизорът се включи, звукът автоматично се увеличава до край. проблемът се повтаря и при смяна на канал. отворих го и смених интегралната схема, която ми се стори, че отговаря за звука - TDA 7245A(6 ватов усилвател) - без успех. предполагам, че проблемът е в електрониката която управлява усилвателя и дотук се изчерпва моята компетентност. моля ако някой се е занималвал с тези телевизори да сподели мнението си. литература със схемите на телефизиора също ще ми е от полза. благодаря предварително  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 19, 2010 11:01 Заглавие: |
|
|
1. Запознай се с тази тема и си редактирай поста според прочетеното.
2. Не се слагат картинки с такъв размер в темата. И за това има специална тема по въпроса.
3. На първо време преди да сменям каквото и да било, аз бих огледал състоянието на бутоните от лицевия панел на телевизора. |
|
|
 |
jayka256 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 19, 2010 11:41 Заглавие: re |
|
|
ми батка, аз ако ги знаех всичките тия работи, нямаше да пускам тая тема. не съм телевизионен техник. надеждата ми беше някой техник, който е работил в сервиз и е поправял такива телевизори(вероятно се е срещал със същия проблем) като види снимката и да ми каже : "виж онзи блок" или смени "еди коя си ИС". телевизорът е купен през 1994 и нямам ръководство. извинявам се ако съм ви обидил но нямам всички тия данни от тая тема дето сте я постнали. нали форума е за това някой ако има идея, да я сподели
П.С. за размера на картинката се извинявам. коригирах го. бутоните на лицевия панел са си наред. то там няма просто к'во да се развали там. има 4 бутона . няколко резистора и кондензатора и нещо, което според мен е приемника за дистанционното |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 19, 2010 11:58 Заглавие: |
|
|
Много ми е чудно като имате медицински проблем що не четете из медицинските форуми и не си направите домашна операция с домакински режещи инструменти (ножове, сатъри) ами ходите в болница при специалист? Как ли ще се почуствате ако там почнат да сменят органи наред с надеждата да го уцелят? _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
|