|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vladimir_ki4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 19, 2010 18:50 Заглавие: |
|
|
Аз доколкото разбрах иде реч за следното: 10 електромотора двадесет киловата всеки,въртят по десетина алтернатора,вързани в паралел.А всяка група вързана последователно.
Става!
АКО някой отдели минуса на алтернаторите от корпус.
АКО някой осигури на всяка група отделно галванично развързано възбуждане.
АКО някой наслага след всеки алтернатор някакво резисторче за изравняване на тоците (имаше си име ма одъртевам вече ).
АКО някой осигури луд да се мотае около цялото това творение.
Не е лошо да се изолират корпусите на алтернаторите от електромоторите,че не се знае колко държат изолациите на автоелектроапаратурите ма дватриста волта едва ли. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 19, 2010 19:20 Заглавие: Re: Свързване на няколко алтернатора |
|
|
Тъй като вече темата мина на втора страница, да поясня за неразбралите които ще бъдат все повече.
Това е "сентенцията" на искането: | didopd написа: | ....Идеята ми е дали могат да бъдат свързани няколко алтернатора така, че да се получи следния резултат:
Примерно вземаме 10 броя алтернатора по 24V 50А. Мисълта ми е как да се свържат така че на изхода да получиме DC 240-250V 500A и това да стане без наличието на акумулатори? До колкото успях да разбера до момента при паралелното свързване волтажа си остава същия, но се увеличава ампеража, а при последователното ефекта е обратен т.е. увеличаване на волтажа за сметка на ампеража, а на мен ми необходимо увеличение именно и на двата фактора. .... |
Примерните желания на питащия са в червено, но тъй като има съмнения за това което е в синьо, темата може да продължи в друг раздел. Който го сърби клавиатурата - да продължава там. |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 19, 2010 19:31 Заглавие: |
|
|
Един мощен генератор на 220-240V dc / 500 A и си готов , по ефтино ще ти излезе от "установка" от около 100 автомобилни генератори , дори да ги "набереш" без пари от паркинга пред блока по тъмни доби .
ПП сещам се за подобни мотор-генераторни групи за заваряване , те си имат яки вентилатори , приличат на големи прахосмукачки , но са твърде маломощни играчки - някакви 15-20 kW .
Последната промяна е направена от milmar на Пон Юли 19, 2010 19:33; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 19, 2010 19:32 Заглавие: |
|
|
| Василев65 написа: |
А втората част в някои по-скьпи вьртолети- при авариране на централния ротор се задейства подобна "система" от акумолатори генератори и двигатели , НО само за няколко секунди за да омекоти удара при падането! |
1. акумУлатор...
2. генератори и двигатели (електро) във въртолет? И за какво са му и двете едновременно? Или отделно взети ...
3. "удара при падането" .. При механична цялост на елементите на един хеликоптер, кацането може да се извърши чрез авторотация. Т.е. гасим двигателя и кацаме. Има го като задължително упражнение. При липса на горната, задната или връзката между двете перки, само ракетен двигател ще може да направи кацането "меко".
Ама темата е за друго де ... аз само вметвам... _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 19, 2010 19:51 Заглавие: |
|
|
didopd, я пак да цитирам:
| Цитат: | | алтернаторите ще се задвижват от електромотор, а произведеното електричество ще се използва за захранването на друг много по-мощен електромотор |
Този, по-мощния електромотор ще иска от захранващия източник определена мощност, равна или по-голяма от неговата. Източника, който ще дава тази мощност (генераторите) трябва да бъде задвижван от двигател с мощност, по-голяма от отдаваната, за да се покрият загубите. Така, че първия електродвигател трябва да има мощност по-голяма от тази на втория, понеже както обясних (дано де се разбира) по веригата двигател-генератори-двигател има загуби. А ти искаш обратното (виж цитата), което няма как да стане. |
|
|
 |
todortv Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 19, 2010 20:26 Заглавие: |
|
|
| didopd написа: | | просто искам един вид да преобразувам от AC към DC с висок ампераж. Въпросите ми бяха достатъчно точни и ясни "възможно ли е това да стане или не" |
С мощен изправител отговарящ на мощността,която търсиш няма ли да стане?Защо точно генератори? |
|
|
 |
didopd Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 20, 2010 2:01 Заглавие: |
|
|
| След дълго мислене и тарсене на варианти ми хрумна следното: Последователно свързване на 9 от алтернаторите до постигане на 216V 50A,а последното десето звено представлява два успоредно свързани алтернатора по 150A при което се получава изходен волтаж 240V 300A или и това се оказва "въздух под налягане"? |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 20, 2010 6:19 Заглавие: |
|
|
| Вземи изучи основи на електротехниката ,преди да задаваш тези въпроси и въобще преди да се захващаш с електричество . Темата става все по безсмислена ,май мястото й не е и в този раздел . |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 20, 2010 8:37 Заглавие: |
|
|
| didopd написа: | | ....Последователно свързване на 9 от алтернаторите до постигане на 216V 50A,а последното ..... "въздух под налягане"?.... |
Това е "сериозен" проект , особенно необходим и приложим в условия на безтегловност - совалката имам предвид . |
|
|
 |
termin_6 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 20, 2010 8:40 Заглавие: |
|
|
Като че ли съм много съгласен с Elp.
И като цяло искам да добавя следното...
Авторът на идеята,иска,това да го направи и без батерии.Хубаво,ам не ста'а раб'тата.
Щото тези генератори имат възбудителна намотка,на която трябва да се подаде 24v за всяка...и като си помисля,още колко куп условности се появяват в тази връзка...и схемни решения...,а файдата от тая гимнастика,трябва да е видяла бял свят,поне "на хартия".И да е оправдана икономически и като енергиино ефективна.Щото после ще остане само загубеното време и пари...
И не само че темата,не е и за този раздел,ама иска и катанец май,че ше идат още 10-ина страници.  _________________ Когато човек иска да направи нещо намира начин, когато не иска намира причина. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|