| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
gama Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 08, 2005 18:39 Заглавие: Свързване на електронна фотосветкавица към цифров фотоапарат |
|
|
| Ако имате схема или идеи.На контактите на светкавицата има 300v,а изхода на апарата управлява до около 7v.Някъде е имало по магазините такива външни модули. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dreadx Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 08, 2005 19:14 Заглавие: |
|
|
Възможно ли е да се ползва рид-реле като галваничен разделител?
На контактите на светкавицата има 300V но с малък ток, само за запалването и не би трябвало да е проблем за рид-ампулата на релето ..евентуално с някаква искрогасяша група от резистор и кондензатор.. Повечето цифрови фотоапарати обаче светкат по 2-3 пъти - измерване на осветеност, ефект "червени очи", etc.. и чак тогава правят истинското светване за снимката, докато тези светкавици които имат на изводите си 300V очакват само един импулс за снимане в който вкарват всичката енергия акумулирана в кондензатора и после се презареждат наново. Не могат да направят няколко последователни светкания с различна енергия и продължителност на импулса. Ако апарата се нуждае само от едно светкане на светкавицата това би трябвало да е ОК.. |
|
|
 |
tvpetrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 12, 2005 7:01 Заглавие: |
|
|
| Не разбрах от изложеното за какъв цифров фотоапарат става въпрос,но ако той фабрично няма исход за синхронизиране с външна светкавица моят съвет е да да не се опитвате да слагате такава.Що се отнася до някакви доп. платки не знам да се продават такива.Както каза преди мен колегата всички измервания са съобразени с вградената в камерата светкавица. |
|
|
 |
dok Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 12, 2005 7:52 Заглавие: |
|
|
da poiasnia malko stava vupros za cifrov aparat s vuzmognost za upravlenie na vunchna svetkavica primerno canon 300D kato kontaktite za upravlenie na svetkavica sa za ne poveche ot 10v , a na po starite svetkavici na samoto upravlenie e okolo 300v i ima bvokche koeto se vkluchva vurhu aparata a veche v nego se vkluchva starata svetkavica i tova blokche pravi 300v ot svetkavicata na kum 7v kum aparata.
Пиши на кирилица |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 12, 2005 21:51 Заглавие: |
|
|
| Аз съм го правил с оптрон с фототриак MOC3023 . Ще се опитам да сканирам фабрични схеми на фотосветкавици които имам и ще ти ги пратя , но за да направиш нещо такова ще ти трябват определени познания ( не го приемай като опит да те подценя ) |
|
|
 |
gama Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 14, 2005 3:50 Заглавие: |
|
|
| Благодаря за информацията,а ако има схеми още по добре.Проблема е,че не знам какъв е изхода на фотоапарата-отворен колектор и т.н. |
|
|
 |
|