|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
nhadjinikolov Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 19, 2010 23:25 Заглавие: Ремонт на двигател на оберфреза 1200W DWT |
|
|
Здравейте,
Купих от един циганин една доста раздрънкана оберфреза за 6 лв. Щеше да я изтърбуши и да я предава на вторични. Модела е DWT OF1200-VS.
Нямаше четки, затова се поразходих по Пиротска и взех такива, които влизаха в отворите. Двигателя май трябва да е колекторен
Сложих бушон 5 ампера и пробвах да пусна. Двигателя издава характерното жужене, но не тръгва. Измерих, оказа се, че не е офазен и се престраших да позавъртя ротора, за да му помогна да тръгне(микрошлайфа ми така тръгва в 80% от случайте), но тогава четките искрят и до там. Не тръгва.
Можете ли да ми дадете някакви насоки за опит за ремонт... ако има всъщност смисъл?
Някой неща, които мисля, че е важно да се отбележат:
1. Четките нямаха пружинки и направих такива, но не знам до колко трябва да се притискат към колекторите. Пробвах на различни натегнатости. Няма промяна. Има ли вероятност да са прекалено широки, тъй като като гледам размерите на колекторите, във всеки един момент се застъпват?
2. Единия колектор беше изтръгнат. На негово място сложих медна пластина, "плуваща" в топъл силикон, за да не се хабят четките от дупката. Пластината не се допира до съседните колектори.
3. Преди двигателя има някакво управление на скоростта. Мисля да пробвам да го махна, тъй като е свързано последователно и предполагам, че не е честотно управление. А и изглежда доста просто за да бъде такова  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 19, 2010 23:34 Заглавие: Re: Ремонт на двигател на оберфреза 1200W DWT |
|
|
| nhadjinikolov написа: | | 2. ....) |
Пиши го "бегал". Другите неща нямат смисъл от коментар  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Юли 19, 2010 23:40 Заглавие: |
|
|
Еми надявах се от 15-20 колекторни двойки, една да не е чак такъв проблем, ама ще го отписвам явно  |
|
|
 |
Василев65 Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 20, 2010 15:02 Заглавие: |
|
|
Обикновено им заминават роторите, а понякога и статора. Пренавиването на статор беше двадесетина левчета и няма гаранция! _________________ Ние, с поялниците, трябва да се подкрепяме! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Юли 20, 2010 17:26 Заглавие: |
|
|
| А те ще сложат ли нови колектори, като го пренавият? |
|
|
 |
ivan1272 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 27, 2010 6:17 Заглавие: |
|
|
| Трябва според написаното нов ротор,а за статора е по-малко вероятно и той видимо ще е с почернял,а пружинките с четките имат задачата да осигуряват винаги контакт с колектора,така че проблема е сериозен. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|