| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 21, 2010 18:34 Заглавие: |
|
|
| ELP написа: | | Не знам но 40 волта изобщо не е нормално ...! |
Е, не е нормално де, ама е огледалото на изходното (160волта) -нормално ли е? Чатиш?
Ще рече, че тия 40волта изобщо не се товарят... , а това е ОВН (обратна връзка по напрежение) реализирана със стъпалото на VT601 !
С пръсте ли трябва да пипна дали има прекъсване някъде в управлението на базата или има прекъснали преходи или ... пет чарка на кръст са.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 21, 2010 19:30 Заглавие: |
|
|
| Така е ,но нали точно това писах на питащия ,той просто написа ,че е 40В и никакъв коментар ,а чарковете наистина са малко . |
|
|
 |
pavlin v Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 21, 2010 19:44 Заглавие: |
|
|
| Да съгласен съм с всичко но всички елементи съм ги мерил първо на место и после съм свалял всичките едно по едно,следващия вариант да сменям наред едно време никога не съм се разправял толкова време с София или Търново бяха ми лесни. |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 21, 2010 20:10 Заглавие: |
|
|
Няма никаква нужда да сменяш наред. Просто захранваш от външен източник това стъпало и МЕРИШ кога и защо не се отпушва този p-n-p транзистор  |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 21, 2010 21:08 Заглавие: |
|
|
| Той ако е калпав C611- това измерване нищо няма да даде . По добре да погледне с осцилограф . BTW ,все още имам една моя София 85 ,напълно работеща ,ако толкова е проблемно мога да попремеря още напрежения . |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 21, 2010 21:25 Заглавие: |
|
|
| ELP написа: | | По добре да погледне с осцилограф . . |
Сакън! -смяна до дупка
Абе колко страници ще се пишат за тази класика : София 83, 85 , модул питания МП-3 и сходните му; захравания с "четири" транзистора, два от които -съставен тиристор
Баси техниката...  |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 21, 2010 22:37 Заглавие: |
|
|
| pavlin v написа: | | .... кондезаторите съм ги свалял и мерил.......а дали не е от импулсния траф |
Точно! Само оттам е!
Писали сме неведнъж, че напрежението, с което се измерва капацитета на кондензаторите е твърде ниско и утечка може и да не се открие по този начин. Същото се отнася и за измерване на транзистори и диоди с омметър. Уж всичко е наред на омметър, а в нормален работен режим не е. Не разбрах смени ли ел.кондензатори в топлата част? Или още се чудиш дали трябва да ги смениш? Правилно са ти казали и за първия транзистор. Сменяй го! Струва стотинки. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 22, 2010 13:13 Заглавие: |
|
|
Павлине... нека ти кажа нещо от практиката си, когато работех в сервиза към завод Ворошилов. Руските Електрон 380, и някои следващи модели, ги правехме в индустриални количества. Имаше един период, когато нямахме тиристор КУ112 за руските захранвания и си го правехме от BD135 и BD136. В схемата на софия 85 имаш също съставен тиристор. Просто пробвай да му СМЕНИШ и двата транзистора. Купувал съм неведнъж калпави тиристори за руски захранвания, част от които не са заработвали, но част от които са вдигари 150-180 волта напрежение, при нормално 127-130. При това преди да сложа тиристор на руско захранване, имам навика да го меря, и ако измерването не ми хареса директно го изхвърлям.
Просто някои неща с мерене не стават и никога не са ставали. Наистина не знаеш как точно си изменят поведението елементите при натоварване, а там елементите до един са евтини и ги има навсякъде по магазините.
Желая ти успех... и да пишеш от какво е излязъл дефекта. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
|
 |
|