| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
petromaniq66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 22, 2010 22:55 Заглавие: Търся схема на сателитен приемник Strong SRT4200 |
|
|
| Търся схема и/или мануал на сателитен приемник Strong SRT4200. Ще съм доволен и на сродни за модела схеми. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 23, 2010 13:19 Заглавие: |
|
|
| Я дай състава -процесор ,флаш памет ,комутатор на изходите ,щото имам схеми на Стронг ,ама от 4300 нагоре ,да видим коя прилича . |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юли 23, 2010 14:10 Заглавие: |
|
|
| Проц LSI L64108A-54 MIPS/XPORT, Флаш ST2A01(за друго трябва да се бели) GAL22V10D (?) MPEG DEC LSI L64005 , TEA6415C Tuner digital HYUNDAI 115T-2113MP, Tuner analog SHARP (?)contoller ITT MSP3400-PS-C6 |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 23, 2010 14:35 Заглавие: |
|
|
| SRT4155 e с тези двата големи 64108 и 64005 ,този който си дал обаче е комбиниран цифров и аналогов ,ще ти пратя схемата на 4155 ,ама не е зле да кажеш какъв е проблема ,може да измислиме нещо и без схема . |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юли 23, 2010 14:46 Заглавие: |
|
|
| Проблема е че не хваща нищо нито на аналог ни на дигитал (Astra). Има някакви зачатъци на програми 6-7 (само инфо) и казва че са кодирани.А иначе както си е работил-така е спрял.От менюто зададох фабрични настройки-но без ефект. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 23, 2010 18:07 Заглавие: |
|
|
| Пробвай на същата антена с друг приемник ,може да се е разместила или конвертора да е заминал . Ако всичко е наред после виж захранването на същия 14/18V ,22Кхц и т.н. |
|
|
 |
AA Опитен потребител

Регистриран на: 28 Юни 2004 Мнения: 730 Местожителство: ВеликоТърново
|
Пуснато на: Пет Юли 23, 2010 18:20 Заглавие: |
|
|
| Приемника само на Астра ли работи? Как е по другите спътници? Може да пробваш да го включиш към антена за която се знае че всичко и е наред.А иначе рязко намаляване на чувствителността може да се получи от повредени кондензатори в импулсното захранване. А за проби при всяко положение в системата трябва да има със сигурност изправен компонент за да се види къде е проблема. Какво всъщност означава - има зачатъци на програми 6-7 само инфо и казва че са кодирани? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юли 23, 2010 19:11 Заглавие: |
|
|
Антената е тествана наЙ-напред. В момента дори, на мястото на дигиталния съм поставил аналогов и хваща програмите с мн. добро качество.Дигиталният при пробите(autoscan) даваше (bad or no signal). При по-нататъшните опити с друга антена не можа да вдигне и грам индикатора за силата на полето и намери няколко програми, но изписа че са кодирани и интересно защо унгарски.На други спътници не съм го мъчил и до мерене на напреженията с осцилоскоп не се е стигнало още. Също така не съм мерил за наличието на напреженията и варикапно на пиновете на тунерите(поради липса на схеми). Ако пък се окаже проблем с "firmware" направо го зарязвам.
P.S. На входовете на конвертора се подава захр. напрежение.Сменя и H/V при скан до 22 kHz не съм стигал. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 23, 2010 21:30 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Дигиталният при пробите(autoscan) даваше (bad or no signal). | Не разбрах за кой дигитален става въпрос -този на който търсиш схема или друг ? Можеш ли да дадеш една снимка на приемника отпред и една отвътре ? |
|
|
 |
AA Опитен потребител

Регистриран на: 28 Юни 2004 Мнения: 730 Местожителство: ВеликоТърново
|
Пуснато на: Съб Юли 24, 2010 7:43 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | и до мерене на напреженията с осцилоскоп не се е стигнало още |
Мисля,че от това мерене трябва да почнеш - както на изходите на захранващата платка така и на стабилизаторите по основната платка.Проблема едва ли е софтуерен. Ако няма варикапно то вероятно го няма още от изхода на захранващата платка - мисля че няма смисъл да го търсиш по тунерите - поне преди да си проверил захранванията за пулсации. |
|
|
 |
|