Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Дистанционно на CROWN 19820 DVD

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ivpav
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Съб Юли 24, 2010 15:18    Заглавие: Дистанционно на CROWN 19820 DVD Отговорете с цитат

Дистационното е от гаранционен телевизор ,но клиента го изпрал в пералнята и после го оставил да си съхне. Изгнило е хубаво. Шасито е вестелско и работи с вестелско дистанционно на CRT телевизор + DVD но не може да се влезе в менютата за настройка и няма ОК . В батериите на самото дистанционно има надпис RC1900/300631.14 . Прилагам и снимка в атача . Можем ли да намерим такова в бърз вариант и кое е то ?
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юли 24, 2010 21:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Със сигурност ще можем, но варианта няма да мога да го кажа още сега, тъй като не съм съвсем на място.
Евентуално късно утре или в понеделник до обяд.

Edit:
Погледни внимателно дали все пак за това става дума:
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ivpav
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юли 26, 2010 9:20    Заглавие: Отговорете с цитат

RC , да точно това е дистанционното. Малко му са изтрити бутоните и на снимката ми не личат знаците върху тях . Но тук при мен като се вгледам , символите му съвпадат с твоята снимка.
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юли 26, 2010 10:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Това дистанционно може да бъде поръчано като "Crown_TV_DVD_RC1900", но има някои условности.
Пулта по който съм правил заместителя беше абсолютно неработещ по други причини.
Правил съм разни импровизации на базата на други подобни.
Очаквах отзиви за това какво съм направил, които така и не получих.
Това не ми е новост и обикновенно означава, че не е имало проблеми.
Като правило ако има - обикновенно се вдига шум.
При тези неща обаче винаги са възмножни изненади.
Ако имаш възможност - вземи един стандартен RC5 пулт (примерно 909) и виж дали ще го чува и ако го - кои бутони как точно работят на конкретния телевизор!
След това ще го мислим пак.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ivpav
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юли 26, 2010 12:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Шасито е вестелско . Кода e филипсов . Телевизора си работи със дистанционните за вестел , 1940 , 2040, 2240. С дистанционно за LCD VESTEL се влиза и в менютата , но те нямат бутони за DVD-то . Аз получих на лични ,че това дистанционно "Crown_TV_DVD_RC1900" става за моя случай . Явно колегата е имал същия проблем. Това вече е потвърждение,че съм на прав път. Остава да уточним цената и начина на доставка . Или да ми кажете къде се продава свободно.
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юли 26, 2010 12:40    Заглавие: Отговорете с цитат

ivpav написа:
... Или да ми кажете къде се продава свободно.

Най-свободно и бързо може да бъде намерено от тук.
При ползване на тази опция утре може да е в ръцете ви.
Всички останали варианти са свързани с чакане (по моя преценка поне 10-тина дена).
Вероятността нашия заместител да бъде открит при някой от дистрибуторите клони към нула, тъй като до сега от това са поръчвани максимум 2-3 бройки, които явно са били за конкретни нужди.
Ако има още нещо неясно - на РМ.

П.П. Не беше лошо да ми се отговори на онова в червеното.
Върнете се в началото
ivpav
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юли 26, 2010 13:29    Заглавие: Отговорете с цитат

На червеното не мога да отговоря, защото ТВ-то е при клиента . Давам му дистанционно и той казва какво прави уреда. С вестелските си изпълнява командите нормално . Само няма бутоните за DVD.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети