| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
nikimm2 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 24, 2010 18:05 Заглавие: Комп. колонки 2+1 бръмчене от субвуфер при положение на |
|
|
| Здравейте! Проблема ми е следният. Компютърни колонки и сибвуфер 2+1 luxeon em 82 при положение минимум на volume и максимум на bass започва да се чува от субвуфера бръмчене, накъсан звук. Звука от компютъра минава през volume отива към нчу за колонките и ис 4556 и от изхода на 4556 сигнала минава през bass и отива към нчу някаква си tda 1006 която прочетох и проследих, че съотвитства на 2006 и 2030 която загрява. Иначе субвуфера вади някакъв звук. Откачих сигнала от входа на tda 1006 и бръмчене нямаше предполагам че проблема е някъде към 4556. Какво ще ме посъветвате ! Благодаря! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Farcheeza Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 25, 2010 16:32 Заглавие: |
|
|
Има ли бръмчене, когато в аудио входовете не е включен никакъв кабел? Ако да, ето къде вероятно е проблема и решението му. Само да споделя, че имам Luxeon 2.1 PH 8000G, който по същия начин започна да пращи дори и при минимално усилване, без промяна при умерено усилване и рязко увеличение при силно усилване. Оказа се, че трансформаторът причинява смущенията, заради полето, което създава. Проблемът се реши, когато изкарах трансформатора извън буфера.
По интересно е защо, когато беше нов всичко си беше наред, при положение, че тогава трансформаторът беше, естестено вътре. Дано някой може да отговори на този въпрос. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Нед Юли 25, 2010 18:23 Заглавие: |
|
|
Оф тия колонки аман от техните магарии. Значи това с трафа изведен понякога не се оправя . Провери дали са еднакви напреженията спрямо маса на крайното стъпало и 4556 която се явява crossover . Пробвай да спреш сигнала преди 4556 щом каза, че спира след него като го спреш. Прове си масите на кабелите ( по спомен потенциометрите са изведени с кабели на отделна платка... само да не бъркам модела ) . Ако от всичко това не се оправи и при положение, че бръмчат при липса на нещо закачено на входа.. пробвай с филтрациите. . . Имах едни така им беше се сдухал кондера на едното рамо и си правеха каквото си искат.. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
rosen_s Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 26, 2010 12:33 Заглавие: |
|
|
| Провери дали баса не се е поокъсил. Нормално е 4 ома , но като поокъси става 1-2 ома и почва да претоварва 2030. Закачи на негово място друг говорител и пробвай. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 26, 2010 16:53 Заглавие: |
|
|
| Момчета, днес и при мен дойде един Privileg, 2.1 със същия проблем. Причината се оказа много тривиална - окъсил единия диод на Греца. Вижте и при вас да не би да е нещо подобно. |
|
|
 |
|