| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mitaka_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 22, 2010 16:25 Заглавие: TV Akai CT-2107D след мълния |
|
|
Akai CT-2107D състав C68224Y, 93C46,AN5601K след мълния започна да разстройва програмите и не иска да ги запаметява автоматично. На ръчно търсене намира програмата но като я запаметя тя се разваля. Тунера е сменен с друг , кондензатора на бобината на AFC сменен (сложих 43пф не знам дали е такава стойност) конд. на Т104 и той е сменен с 47пф, варикапното напрежение е стабилно 32V. С външно захранване на тунера програмите не се разместват, сменена памет(нов чип с нов дъмп). Днес ми попадна такъв процесор и го смених като си мислех, че остава да е в него проблема но нещата останаха същите. Аз ли нещо пропускам или не мога да настроя самите бобини. _________________ "Живей така,че след време да те е срам да разказваш,но да ти е гот да си спомняш" |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Todorov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 22, 2010 16:43 Заглавие: ре: |
|
|
| Бобината е капризна. |
|
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 23, 2010 0:43 Заглавие: |
|
|
Успех.
 |
|
|
 |
Todorov Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юли 23, 2010 16:11 Заглавие: |
|
|
Наистина проблема се оказа в кондензатора на бобината с 56пф всичко е нормално. Благодаря на всички за помощта.  _________________ "Живей така,че след време да те е срам да разказваш,но да ти е гот да си спомняш" |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 23, 2010 16:31 Заглавие: |
|
|
Само не ми стана ясно,защо все с тия мълнии се оправдавате,като захранването е здраво,тунера и той проца ,и IR приемника, абе всичко здраво само една бобинка на контура и хоп , мълния.Ха сега да ми обясните как стават тия работи, или има нов модел мълнии, които аз не познавам? _________________ който не знае закону на ому да си оди у дому |
|
|
 |
tomazo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 23, 2010 17:08 Заглавие: |
|
|
Глобалното затопляне. Изменението на климата. Какво можем да направим. Всичко е възможно.  _________________ В момента уча български... ама все още не съм научил... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юли 23, 2010 18:52 Заглавие: |
|
|
Да точно от мълния е защото този ,,дъртанян" е на нашите в спалнята телевизора и даже казах на бащата да го изхвърля и да не ме занимава. Другите поражения са рутер и Елита на съседа дето се размина само със захранване. Аз за това и се насочих , че в проца е проблема, а не толкова в AFC. _________________ "Живей така,че след време да те е срам да разказваш,но да ти е гот да си спомняш" |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 23, 2010 19:38 Заглавие: |
|
|
От мълния няма как да се скапе кондензатора в бобинката.Нека не приказваме врели-некипели.Нещо което междувпрочем взе да става все по-често явление в този форум. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
disela Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 24, 2010 18:31 Заглавие: |
|
|
| Искам да попитам, имам същия модел тв, след мълния има доста поражения и процесора е окъсил (C68230Y), направо си е за гюма, та питането ми е, възможно ли е да се присади друго шаси(21"), на този кинескоп? |
|
|
 |
|