| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 23, 2010 10:25 Заглавие: Какъв ток осигуряват обикновените батерии от 1,5 V размер АА |
|
|
| Какъв максимален ток може да се черпи от обикновените батерии от волт и половина размер АА? Мисля да захранвам едно устройство, консумиращо 80 mA при 9 V с 6 броя последователно свързани такива батерии. Та ако ще се налага смяна на батерии през няколко дни да мисля друг вариант на захранване. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 23, 2010 10:27 Заглавие: |
|
|
Има батерии и батерии. Даже и в рекламите го показват. Избери си производител. Купи 6. Вържи ги на 80 милиампера и следи напрежението. Като почне да не те устройва, това е момента. Ама, ако е за едно устройство, сложи си нормални литиеви акумулатори... _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 23, 2010 13:09 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Мисля да захранвам едно устройство, консумиращо 80 mA при 9 V с 6 броя последователно свързани такива батерии. Та ако ще се налага смяна на батерии през няколко дни да мисля друг вариант на захранване. |
За едно денонощие при тази консумация имаш почти 2A/h ,дори и Дюраселки да туриш най много 2 дена да откарат . Ако искаш да държат повече от 7 дена (10 например ) ще ти трябва поне 20-25A/h акумулатор ,сметките са елементарни ,чудя се изобщо защо питаш ! |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 23, 2010 13:41 Заглавие: |
|
|
| Ами не знам какъв им е капацитета. На акумулаторните поне пише. Надявах се някой да има практическо наблюдение. Уреда няма да го ползвам аз, но се предполага, че ще се ползва по няколко часа на ден и то не непрекъснато, със сигурност и не всеки ден. |
|
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Нед Юли 25, 2010 21:30 Заглавие: |
|
|
Носят се слухове, че най-големите алкални Energizer са с капацитет около 15A/h, те са се справяли най-добре от всичките алкални, които се продават из големите софийски маркети... Малките мисля че бяха под 2A/h. Има такива NiMH (1,2V) с капацитет около 3000mA/h и цена около 5 кинта за елемент... _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
Farcheeza Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 25, 2010 22:31 Заглавие: Re: Какъв ток осигуряват обикновените батерии от 1,5 V разме |
|
|
| eler написа: | | Какъв максимален ток може да се черпи от обикновените батерии от волт и половина размер АА? |
Просто трябва да пресметнеш вътрешното съпротивление r на батерията. Става например с резистор с известно съпротивление и волтметър. Максималният ток е токът на късо, т.е. I = 1.5/r. Освен това вътрешното съпротиление на батериите расте с течение на времето и това е една от причините да отслабват. |
|
|
 |
|