| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Нема му дистанционното Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 25, 2010 9:58 Заглавие: Много шумен хладилник |
|
|
Здравейте!
Става въпрос за Siltal kbs 35 vip, който бръмчи като дизелов двигател - от кухнята се чува чак в спалнята
Хладилника си е така от нов (отпреди 10-на год), но напоследък взех много да му се дразня. Шумът идва от компресорите, но но не знам каква марка са, защото е заврян в ниша.
Има ли някакво решение на проблема - да не са отстранени някакви транспортни планки или нещо друго, въпреки че в guide-а не пише за такива?
Извинявам се ако темата ми не е за тук! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Нед Юли 25, 2010 11:02 Заглавие: |
|
|
Дали е добре нивелиран? Опитай да подложиш под крачетата някакви гумени подложки... _________________ ................................................................
Не можеш два пъти да нагазиш в една и
съща река!... |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 25, 2010 11:15 Заглавие: Re: Много шумен хладилник |
|
|
| Нема му дистанционното написа: | | ... да не са отстранени някакви транспортни планки или нещо друго .... |
Ами то ако е имало , и ти ги махнеш след 10г. работа с тях , нали се сещаш че е малко късно .
Според мен може да е тампон на компресора , може кондензатора(охладителя с тръбите отзад) да опира някъде и да трака , може да си е фабричен дефект на компресора .
Имаме стар хладилник на село , от соц време , на повече от 40г , трака много здраво откъм компресора . Казват взел да трака на втората година от като е бил купен ... и още работи . Сменял съм му само оплътнението на вратата и термостата защото се запали веднъж (преди около 15г. ). Мисълта ми е - късмет . |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Юли 25, 2010 13:15 Заглавие: |
|
|
Току що проверих - нивелиран е.
Пипах и компресорите - няма такива вибрации, работи като траммбовка Направо се чудя как не се е вкопал в земята. Интересното е, че и двата компресора реват.
Тези дни ще погледна как са тръбите и тавичката за конденза, да не би да е разхлопана нещо и да дрънка!
Няма ли някой такъв хладилник да каже как комуникират у дома? |
|
|
 |
penkeler Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 25, 2010 21:01 Заглавие: |
|
|
| Аз имам един фризер от същата марка, който е сигурно поне 15 годишен. Доколкото имам спомени захващането на компресора е идиотско, понеже още като нов имаше шум (не чак като твоя, но дразнеше) и доста си играх докато го докарам до някаква поносима стойност. Мисля, че нямаше даже и тампони, а някакви пластмаси, при това доста твърди и закрепването не беше направено така,че да може да се обира луфта, а с някакви ламаринки които се промушват и отдолу се потгъват. Шума се получаваше точно от там и се опитвах да ги притягам по някакъв начин, но не помня вече. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Юли 26, 2010 10:52 Заглавие: |
|
|
Мерси за помощта!
Скоро, като му размразявам камерата ще го изтегля напред и ще го разгледам обстойно!
Още веднъж, много благодаря!  |
|
|
 |
|