Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Много шумен хладилник

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Нема му дистанционното
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Юли 25, 2010 9:58    Заглавие: Много шумен хладилник Отговорете с цитат

Здравейте!
Става въпрос за Siltal kbs 35 vip, който бръмчи като дизелов двигател - от кухнята се чува чак в спалнята Mad
Хладилника си е така от нов (отпреди 10-на год), но напоследък взех много да му се дразня. Шумът идва от компресорите, но но не знам каква марка са, защото е заврян в ниша.
Има ли някакво решение на проблема - да не са отстранени някакви транспортни планки или нещо друго, въпреки че в guide-а не пише за такива?
Извинявам се ако темата ми не е за тук!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Pirdop/Zlatica

МнениеПуснато на: Нед Юли 25, 2010 11:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Дали е добре нивелиран? Опитай да подложиш под крачетата някакви гумени подложки...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
milmar
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Нед Юли 25, 2010 11:15    Заглавие: Re: Много шумен хладилник Отговорете с цитат

Нема му дистанционното написа:
... да не са отстранени някакви транспортни планки или нещо друго ....

Ами то ако е имало , и ти ги махнеш след 10г. работа с тях Shocked , нали се сещаш че е малко късно Laughing .

Според мен може да е тампон на компресора , може кондензатора(охладителя с тръбите отзад) да опира някъде и да трака , може да си е фабричен дефект на компресора .
Имаме стар хладилник на село , от соц време , на повече от 40г , трака много здраво откъм компресора . Казват взел да трака на втората година от като е бил купен ... и още работи Shocked . Сменял съм му само оплътнението на вратата и термостата защото се запали веднъж (преди около 15г. Very Happy ). Мисълта ми е - късмет Confused .
Върнете се в началото
Нема му дистанционното
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Юли 25, 2010 13:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Току що проверих - нивелиран е.
Пипах и компресорите - няма такива вибрации, работи като траммбовка Rolling Eyes Направо се чудя как не се е вкопал в земята. Интересното е, че и двата компресора реват.
Тези дни ще погледна как са тръбите и тавичката за конденза, да не би да е разхлопана нещо и да дрънка!
Няма ли някой такъв хладилник да каже как комуникират у дома?
Върнете се в началото
penkeler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Нед Юли 25, 2010 21:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз имам един фризер от същата марка, който е сигурно поне 15 годишен. Доколкото имам спомени захващането на компресора е идиотско, понеже още като нов имаше шум (не чак като твоя, но дразнеше) и доста си играх докато го докарам до някаква поносима стойност. Мисля, че нямаше даже и тампони, а някакви пластмаси, при това доста твърди и закрепването не беше направено така,че да може да се обира луфта, а с някакви ламаринки които се промушват и отдолу се потгъват. Шума се получаваше точно от там и се опитвах да ги притягам по някакъв начин, но не помня вече.
Върнете се в началото
Нема му дистанционното
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Юли 26, 2010 10:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Мерси за помощта!
Скоро, като му размразявам камерата ще го изтегля напред и ще го разгледам обстойно!
Още веднъж, много благодаря! Smile
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети