Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

TV Akita модел 21AK65 шаси PX20056-7C - няма верт. отклонени

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Grisha
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Пон Юли 26, 2010 11:54    Заглавие: TV Akita модел 21AK65 шаси PX20056-7C - няма верт. отклонени Отговорете с цитат

Процесор TDA9381PS / N2 / 3I CD7325
EEPROM 24C08
Звук AN17823A
В.О. STV9302A
Захр.блок Изграден с трите транзистора ( D1710C , 2SC3807 , 2SA1015 )
Тунер GDC ET-5J1E-EV102KJ
ТХО BSC24-01N40

Използвам схемата за PX20045 коя то се оказа много близка в нужната ми част.

Телевизора е намокрен от дъждовете, но не знам дали е бил включен или след това е включван.
Захранващия блок се за пуска и работи нормално , B+ е 109v, напреженията на процесора 7,8v и 3,2v и 4.9v за тунера, паметта.
Напреженията на STV то са +/-13 V.

При включване излизаше ярка и разфокусирана черта , която се влияеше слабо от screen и focus потенциометрите. Оказа се липса на напрежение на видео усилвателите на платката на кинескопа - прекъсната пътечка след C477 и кабела към платката на кинескопа. Прекъсването е от язвичка на платката от влагата и имаше късо към съседната писта от което е пробил VD461. След нейното възстановяване на екрана се появи 'нормална' черта и потенциометрите на тхо-то започнаха да регулират нормално.
На 1 и 7 краче на STV9302 нямам входящи импулси от процесора. Импулси липсват и на 21 и 22 краче на процесора независимо да ли са запоени или откачени. На 26 краче на процесора имам трионообразен импулс, според datasheet-та на процесора това би трябвало да е генератора на кадровата развивка.Според описанието на процесора 49 краче е beam current limiter input / (V-guard input) , а то е свързано в веригата на пробилия VD461. Няма разлика да ли е с празен дъмп или с друг такъв изтеглен от форума. C471,C474,C406 са сменени. Въпреки липсата на очевиден дефект в STV и то е сменено.
За сега не откривам други дефектирали елементи.
Въпроса ми е дали процесора е заминал или изпускам нещо?

@ emoome Описанието на процесора е свалено от Тук Вярно е че няма обратна връзка от STV към процесора, а 49 крак го дават с две функции - вход за ограничение на тока на лъча и V-guard input като предполагам се избират софтуерно.Vd461 ми е свързан по схемата 8кр на ТХО > R460 > VD461 с анод към маса > VD462 >R464 >49кр на проца. Късото между +200v за видео усилвателите и връзката между R460 и VD461 от там и пробива на VD461. Споменах го защото имаше дефектен елемент.Пропуснал съм да напиша и втората функция на извода, съжалявам за което. Самото краче няма пробив към маса и имам 2.19v Захранванията са мерени на крачетата на процесора. По схема ги дават 8V и 3.3v

Последната промяна е направена от Grisha на Пон Юли 26, 2010 14:22; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юли 26, 2010 13:22    Заглавие: Re: TV Akita модел 21AK65 шаси PX20056-7C - няма верт. откло Отговорете с цитат

Grisha написа:
Според описанието на процесора 49 краче е и V-guard input , а то е свързано в веригата на пробилия VD461. ?

С 49кр. нещо бъркаш ми се струва(в случая)
Цитат:
"The vertical guard function can be controlled via pin 49 or pin 50. The selction is made by means of the IVG bit in subaddress 2BH."

STV9302A, LA78040 нямат изход "V-guard". Освен това виждаш и по схема, и по монтаж при тебе къде е вързан VD461 ?
Мери ли захранващите напрежения по съответните крачета на процесора? (по схема)
Върнете се в началото
ivan1272
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Юли 26, 2010 18:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Не пишеш нищо за захранването на STV9302
Върнете се в началото
Grisha
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Вто Юли 27, 2010 22:29    Заглавие: Отговорете с цитат

@ ivan1272 Напреженията на STV-то са нормални и без пулсации.
В Монитора има почти идентичен случай. При условие че всички захранващи напрежения на процесора са нормални и без пулсации , няма други дефектирали елементи , а накрая започнах да проверявам всичко наред , то остава процесора да е повреден. В момента нямам друг за проба , и телевизора го затварям до намирането на работещ чип.

Благодаря на писалите в темата.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети