|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Chonkata Гост
|
Пуснато на: Сря Апр 21, 2004 22:41 Заглавие: Изправяне тока на електрожен |
|
|
Здравейте
реших, че тук е клуба на знаещите, та може и на мен да помогне някой:-)
Проблема ми е следния: На електрожен КРАКРА изправих тока с Грец, ама то не е изправяне, което да върши работа, като заварям с Nord например много бързо угася електрода. Опитах и с огромен кондензатор (33 хил. мф) ама пак не върви добре, даже ми се струва, че с кондензатора още по-трудно пали. Чувал съм, че става работата с дросел, та ако някой знае дросел или какво точно трябва да намеря и направя ше бъда мнооого, много благодарен, пък ако ми е по-близо може и да обърнем по едно-две за моя сметка:-) |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Dumfree Гост
|
Пуснато на: Вто Апр 27, 2004 11:02 Заглавие: |
|
|
| Аз имах същия проблем моя електрожен е КРАКРА или по скоро някаква модификация изправих тока с Грец ама не за целта направих дросел с подръчни уреди и материали това се 4 Пакета силиции с сечение около 3 х 9 см. и тези са събрани за да се затвори сърцевината. Самите намотки са 33 броя от кабел 6мм.кв. и то събран от 4. на изхода вързах два кондензатора от по 20 хил. мк.фрд. и движи идеално с NORD, BOHLER, алуминиеви и в момента го ползвам и за аргон и работи перфектно. някъде четох че индуктивността на намотката трябва да е 0.814 мили Хенри а моята колко е незнам. Виж и в weldstar.narod.ru |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Апр 27, 2004 23:27 Заглавие: |
|
|
Благодаря много за помощта, ще опитам с дросела. Чух, че имало някаква схема, в която се слага пети вентил (диод) ама къде- не знам.. Обещаха да ми я донесат.
Ей сега ше проверя и братушките кво пишат по въпроса, и дали изобщо пишат де
П.П. Дросела нали на минуса го слагаш? |
|
|
 |
Dumfree Гост
|
Пуснато на: Съб Май 01, 2004 20:03 Заглавие: |
|
|
| Дросела ми казаха да го сложа на плюса, и така го сложих. А нали масата ти е на минус, а ръкохватката с електрода ти е плюс. Ако може да дадеш схемата с петия диод когато е получиш, бих пробвал и така, защото имам пети. А откъде мога да намеря кондензатор от сорта на 20 000 мкфрд. на 75 волта. Защото един приятел иска да му направя изправител. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|