Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Изправяне тока на електрожен

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Chonkata
Гост

МнениеПуснато на: Сря Апр 21, 2004 22:41    Заглавие: Изправяне тока на електрожен Отговорете с цитат

Здравейте
реших, че тук е клуба на знаещите, та може и на мен да помогне някой:-)
Проблема ми е следния: На електрожен КРАКРА изправих тока с Грец, ама то не е изправяне, което да върши работа, като заварям с Nord например много бързо угася електрода. Опитах и с огромен кондензатор (33 хил. мф) ама пак не върви добре, даже ми се струва, че с кондензатора още по-трудно пали. Чувал съм, че става работата с дросел, та ако някой знае дросел или какво точно трябва да намеря и направя ше бъда мнооого, много благодарен, пък ако ми е по-близо може и да обърнем по едно-две за моя сметка:-)
Върнете се в началото
Dumfree
Гост

МнениеПуснато на: Вто Апр 27, 2004 11:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз имах същия проблем моя електрожен е КРАКРА или по скоро някаква модификация изправих тока с Грец ама не за целта направих дросел с подръчни уреди и материали това се 4 Пакета силиции с сечение около 3 х 9 см. и тези са събрани за да се затвори сърцевината. Самите намотки са 33 броя от кабел 6мм.кв. и то събран от 4. на изхода вързах два кондензатора от по 20 хил. мк.фрд. и движи идеално с NORD, BOHLER, алуминиеви и в момента го ползвам и за аргон и работи перфектно. някъде четох че индуктивността на намотката трябва да е 0.814 мили Хенри а моята колко е незнам. Виж и в weldstar.narod.ru
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Вто Апр 27, 2004 23:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря много за помощта, ще опитам с дросела. Чух, че имало някаква схема, в която се слага пети вентил (диод) ама къде- не знам.. Обещаха да ми я донесат.
Ей сега ше проверя и братушките кво пишат по въпроса, и дали изобщо пишат де Wink
П.П. Дросела нали на минуса го слагаш?
Върнете се в началото
Dumfree
Гост

МнениеПуснато на: Съб Май 01, 2004 20:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Дросела ми казаха да го сложа на плюса, и така го сложих. А нали масата ти е на минус, а ръкохватката с електрода ти е плюс. Ако може да дадеш схемата с петия диод когато е получиш, бих пробвал и така, защото имам пети. А откъде мога да намеря кондензатор от сорта на 20 000 мкфрд. на 75 волта. Защото един приятел иска да му направя изправител.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети