| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Opera 3 Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 27, 2010 9:56 Заглавие: Мини пик програматор |
|
|
Въпроса ми е има ли някой схемата на ето този програматор http://www.hobbykit.dir.bg/hobbyb/h1540.html за да мога да си го направя.Понеже съм начинаещ кажете с кои пик да започна и каква литература да прочета.Благодаря ви предварително. _________________ младши електричар
имейл [email protected] |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
eler Опитен потребител

|
|
|
 |
lenko71 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 27, 2010 12:37 Заглавие: |
|
|
 |
|
|
 |
ivpav Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 27, 2010 13:24 Заглавие: |
|
|
Горещо ти препоръчвам да не правиш тоя JDM. Доста е капризен . Подбира си компютрите. Не му харесват нивата на някои серийни портове и отказва да записва, та чак се къса. В атача съм сложил две схемички на GTP-lite в, които съм направил малки и не толкова малки подобрения. Работи с много удобния софтуер WinPic800 през принтерния порт. Аз съм правил по-сложната схема с повдигането на напрежение , защото някой път си го захранвам от платката на пика. За това го и направих, иначе си ги програмирах с Уилема. Ако искаш направи си по-простичката схема. Има няма два лева части . За чипa съм използвал 74LS04 но работи и със 74HC04 . _________________ ИВАН ПАВЛОВ |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Юли 27, 2010 19:37 Заглавие: |
|
|
PROPIC2 потърси в гугъл. Нея схема направих. Ползвам външно захранване, една 7404, 2 транзистора, 2 стабилизатора, малко резистори и кондензатори и това е. На една универсална платка може да се сглоби. При мен дава и малко грешки и неще с winpic800 да работи - дава грешки пак. Ама там е висока скоростта и си мисля да го направя с малко по къси кабели и да са ширмовани. То тоя програматор като го гледам е еквивалентен на GTP |
|
|
 |
Opera 3 Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 28, 2010 13:15 Заглавие: отг |
|
|
Добре за литературата но тая схема дето ми я давате за мен е сложна.Може ли нещо по просто теъ като съм начинаещ.  _________________ младши електричар
имейл [email protected] |
|
|
 |
|