Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

'DAEWOO' DTH-29U3K-100DS не заработва ХО. ПРИКЛЮЧЕН.
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
vladi46
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Юли 29, 2010 22:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Свали ТХО-то и го провери на захранване от "Е-н 380". Писали сме как се проверява. Като че ли основната му намотка дава накъсо. Ами ОС как е? По всичко изглежда, че имаш дефект и в захранването.
tomazo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Македония

МнениеПуснато на: Чет Юли 29, 2010 23:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Jet написа:
Пробвах с оригинално ТХО от друг телевизор, но ефекта е същия.

От друг работещ телевизор или... Confused
vladi46
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Юли 29, 2010 23:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Това съм го пропуснал, но все пак ми се струва, че повредите са 2-и в захранването и в КСХО. Затова аз бих пробвал с универсално захранване, за да се изясни по-лесно проблемът. Ако ТХО е здраво, то някой кондензатор около него или пък ОС. А захранването е отделна грижа.
Jet
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юли 30, 2010 7:30    Заглавие: Отговорете с цитат

ТХО-то, с което пробвах, е от телевизор, който е паднал, и е бил счупен. Предполагам, че шансовете при падането да се повреди и ТХО-то са нищожни, и затова му се доверявам, а освен това ефекта с другото ТХО не се променя.

Изброените транзистори и тиристора около тях ми напомнят за схемата на блокирането на захранването на някои модели. Sharp 21BS-C например. И там са няколко елемента, но докато разбереш от кое напрежение се задейства блокировката, може да ти се отели мъжката крава.

Захранване за Електрон имам и ще проверя как се държи ТХО-то на него, но след като не открих (може и да не съм довидял на схемата) обратна връзка от ТХО към захранване, залагам на това, че и крушка да сложа за товар, промяна в поведението на телевизора няма да има. С крушка от 60 и 40 вата захранването пали за част от секундата, на видимо светене волтовете си отговарят (имам предвид, че когато вдигне прекалено високо напрежение и изключи, крушката присветва необичайно силно), така че следенето на 130-те волта го изключвам.

Мисля си да огледам едно по едно напреженията от захранването, да ги откачвам едно по едно от трафа, и към схемичката с въпросните транзистори и тиристора да подавам съответното, еквивалентно на откаченото, напрежение, но от външен източник. Това на мен ми звучи като товарене на някои от напреженията на захранването, но при наличието на схема за блокиране на захранването при претоварване... ами остава само да си поиграя здраво.

В крайна сметка проблема се оказа късо в захранването на вертикалната развивка. Може би е неправилно да пиша късо, а по-добре би било силно повишена консумация, но и в двата случая резултата е един и същи.

Моля темата да се счита за приключена.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети