Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

LED Фенерче "CREE"

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
SlowDead
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Пет Юли 30, 2010 21:50    Заглавие: LED Фенерче "CREE" Отговорете с цитат

Здравейте колеги ... имам подобно фенерче марка CREE : http://www.youtube.com/watch?v=5te8c7vPssM
Та бях го напръскал с контактен спрей от страната на батерията само че явно отпреде между лупата и диодчето не е изолирано спрямо батерията и проникна от контактния спрей в тази част на фенера като се омазни лупата от вътрешната страна. Разглобих фенерчето (точно пред лупата се отвива пръстенчето) само че без да искам бутнах малката лупичка която е точно над диодчето . Проблема ми е че между диодчето и лупата има някакъв силикон дефакто на който се държеше самата малка лупичка... интересува ме някои знае ли какъв е този силикон .. предполагам че е някакъв специален или мога да я залепя с някакъв обикновен прозрачен силикон или с този който го дават за пръскане на платки (за запечатването им спрямо околната среда) Как мислите някои запознат ли е ?! Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юли 30, 2010 22:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Въпросното желе (гел) пази бондажната "тел" с която са изведени изводите на кристала към корпуса.
Освен това трябва плътно да запълва пространството под лещичката и да е оптически прозрачен.
Въпросния гел трябва да издържа на прилична температура без да променя оптичните си свойства и съществено вискозитета си в определен диапазон температури.
Трудно ще намериш в "бакалията" достоен заместител.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
SlowDead
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юли 30, 2010 23:20    Заглавие: Отговорете с цитат

да ... по-скоро е гел отколкото силикон защото с тоалетна хартия се махна лесно... не продават ли някакъв такъв гел... чудя се за тези спрейчета които са за пръскане на платки .. уш силиконови ... дават ги че издържат на висока температура и също така мисля че са напълно прозрачни.... мисля с такъв спрей да пробвам ... или имаше едно секундно лепило само че не каноконлит а тип гел ... става пластично .. кое според вас е по-подходящо....
Върнете се в началото
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Пет Юли 30, 2010 23:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Колко вата е този светодиод? Не може ли просто да се смени ...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
SlowDead
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юли 31, 2010 13:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Един такъв светодиод е към 5 евро и в България ме съмнява да продават само светодиоди...

Залепих въпросната лупичка която лежи върху светодиода с секундно гел лепило на бизон ... лепилото го срявнявах с същото на марката локтайд ... на локтайда лепилото след като се нанесе върху бяла хартия с надписи по нея и до него това на бизон се вижда след няколко минути как лепилото на локтайд леко матира а това на бизон си стои перфектно прозрачно и затова избрах него ... сега фенерчето свети както си светеше преди това.. общо взето най-тънката работа се оказа самото премахване на заводския гел .... с това лепило на бизон тази лупичка повече никога няма да се отлепи според мен ! Smile Сега ще го изчакам да засъхне до довечера и ще тествам фенерчето повече време.. за да натоваря температурно лепилото и ще пиша какво е станало .. дали нещата са се влошили или не... надявам се температурата там да не е фатална за гела... все пак това е светодиодче а не жична лампичка ! Smile

Exclamation Arrow Има си бутон EDIT като се присетиш за още нещо Exclamation
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети