| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
advertbg Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 01, 2010 10:05 Заглавие: Махане на остатъци от лепило |
|
|
| Здравейте. Имам следното питане. Имам един много хубав алуминиев панел, който искам да ползвам за следващата разработка. Отгоре имаше залепено фолио приличащо на ПВЦ, но много по плътно и с много силен лепилен слой. Като го разлепих от панела лепилото остана по алуминия. Кореселина не помага никак. С какъв разтворител мога да го махна? Не ми се иска да прибягвам до механични методи.... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Нед Авг 01, 2010 10:19 Заглавие: |
|
|
Ацетон /лакочистител/, и яко търкане...  _________________ ................................................................
Не можеш два пъти да нагазиш в една и
съща река!... |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Авг 01, 2010 16:11 Заглавие: |
|
|
| Има един хубав разтворител дето мирише на праскови. Може би той ще стане. |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 01, 2010 19:03 Заглавие: |
|
|
Ако не стане с него,опитай с тоя,дето мирише на ананас
Сега сериозно,че работата не е за майтап.Има т.н. промишлени чистители.Напръскваш с него и го оставяш да подейства известно време-колкото повече,толкова по-добре.В крайна сметка това зависи от горещините навън-не го оставяй да се изпари напълно.След това с по-твърд парцал започваш да търкаш.Поддаде ли-търкай,после пръскай пак.Аз се изненадвам,че коресилинът не е помогнал И с него трябва малко да потой,но той се изпарява по-бързо.Ako с разтворителите не стане-пробвай с шпатула и пистолет за горещ въздух. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Авг 01, 2010 20:14 Заглавие: |
|
|
Аз не го знам как се казва и затова така написах. Мирише точно така. Иначе нз да не е пък той кореселин. А и зависи лепилото какво е има лепила например полихлоропреново или дето му викат Хелмевект или Хелметекс те са като блажната боя като изсъхват кислорода от въздуха влиза в необратима химична реакция. Те не могат да се разтворят повече.
Другия вариант е механично премахване и после фино полиране с водна шкурка и накрая ако трябва и с полир-паста. Ако нямаш паста може и паста за зъби дори. |
|
|
 |
petromaniq66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 01, 2010 20:34 Заглавие: |
|
|
Пробвай и с бензин. С онова дето мирише на кайсийка и салата ще трябва  |
|