Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Микровълнова LG MB 4384B - Работи, но прегрява корпуса

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ekaro
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 05, 2010 14:43    Заглавие: Микровълнова LG MB 4384B - Работи, но прегрява корпуса Отговорете с цитат

Здравейте,

Опитах със търсачката но не намерих като моя проблем за това искам да Ви помоля за съвет. Благодаря предварително.

Имам Микровълнова LG MB 4384B която е в гаранция и вече е ремонтирана 3 пъти в сервиз.

Проблемите,
1. Изгоря електронната платка - смениха я.
2. чаша вода от чешмата ( 200мл ) леко забълбуква за 3 минути, ( старата ми микровълнова пак LG за 1:30 водата кипва ). Във същото време корпусът от вън както и от вътре + слюдата, решетката за вентилация която е до слюдата ( там е и лапмата ) започват да парят до температура така че не могат да се пипнат.

3 пъти ми сменяват магнетрона уж с оригинален, но до сега не са ми слагали LG магнетрон винаги са някакви странни марки.

Въпросите ми:
- Защо може да загрява толкова бано чаша с вода?
- Опасно ли е като прегрява така? До сега съм имал обикновенни микровълнови които са били доволно хладни след същото време за работа.
- След като дори и 3 пъти в сервиз проблема остава има ли нещо което мога да направя?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 05, 2010 14:55    Заглавие: Re: Микровълнова LG MB 4384B - Работи, но прегрява корпуса Отговорете с цитат

ekaro написа:
- Защо може да загрява толкова бано чаша с вода?

Щото е по-слаба.
Цитираните от теб времена са си съвсем нормални.
ekaro написа:
- Опасно ли е като прегрява така? До сега съм имал обикновенни микровълнови които са били доволно хладни след същото време за работа.

Нормално е.Греят си.

ekaro написа:
- След като дори и 3 пъти в сервиз проблема остава има ли нещо което мога да направя?

Какво да направиш ти Question Ти първо не си техник и второ печката си ти работи.Освен да си сгрееш манджата друго не виждам какво можеш да направиш.
Не очаквайте нови уреди да карат и да работят с качествата на някогашните при положение че себестойността им е в пъти по-ниска. Idea
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ekaro
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 05, 2010 15:06    Заглавие: Re: Микровълнова LG MB 4384B - Работи, но прегрява корпуса Отговорете с цитат

Благодаря за отговора. Наистина не съм техник, но и това не ме успокои много. Надявах се да заработи както съм свикнал. Явно от сервиза са ми се зарадвали и ме разкарват 3 пъти за нищо което не им прави чест! Интересно ми е защо го правят ... Имате ли идея?
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 05, 2010 15:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Гледат да си те махнат от главата.Пак казвам-нов уред няма как да кара колкото някогашната техника и да има качествата и.Те повечето нови модели микровълнови още като ги видиш че ламарината им е като вестник и ти става ясно.Ако искаш да кара като предишшната се насочваш към елитни и скъпи модели за по една шапка пари или нещо втора употреба.Лошото е че някогашната техника,която беше качествена вече навъртя и доста години и се амортизира яко-така че и като втора употреба вече не става номера.Освен ако нямаш късмет и да случиш на нещо запазено.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ekaro
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 05, 2010 15:19    Заглавие: Отговорете с цитат

LG MB 4384B - струваше 180 лева. Аз смятам че е към скъпите модели. Ако той не е качествен, колко трябва да се платят за да е сигурен човек че ще има микровълнова. Нещо не ми се връзва да се дадът една шапка пари само за подгряване ... Smile
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 05, 2010 15:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Ааа за това гаранция няма.Може и за 250 да вземеш печка и пак да не е свястна.Просто вероятността това да се случи е по-малка.Среден клас е-не е лоша печката,но забравяш че огромната част от новата техника се прави в Китай (както и частите с които е направена също).Нормално е да прегрява,да не е оразмерена като хората,да дефектира често и куп други неща...
Ако искаш всичко това да се не случва да си се насочил към един 20 годишен Филипс или Баукнехт.Дето само трафа им тежи двойно на твоята печка цялата.
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 05, 2010 15:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Прочети си внимателно гаранционната карта, за да видиш няма ли клауза за определен брой гаранционни ремонти, след които изделието се заменя.
ekaro
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 05, 2010 16:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря! Мисля да го направя. както и да звънна на LG и да ги попитам след като за една година имам тези проблеми ... какво да правя. Чул съм че грижата им за клиента в БГ вече е добра. Имат кол център, регистрират оплаквания за модел, сервиз и т.н. Последно ще гласувам доверие на сервиза защото печката ми е пак за ремонт а пък и те уж са отзивчиви.....

Последно да Ви попитам защото разбирам че сте наясно със резервните части: всеки път ми слагат различни от LG магнетрони ... това дали е нормално след като са ми казали че са оригинални

Ето какво имам като индекси на снимки говорят ли ви нещо, оригинално ли е за LG? аз съм виждал LG магнетрон но на него си пишеше че е LG. Sad

1. Няма фирма само индекси: 2M167B - M47 ( на отделен ред: J 8N - 1113 2 ) Made in China
2. Galanz M24FB - 610A 2M253J(J)-C ( на отделен ред: 8M25 31 )

Благодаря ви за разбирането... Confused
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 05, 2010 17:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Не бой си-те и без това китайчетата на Galanz са по-свястни от половината магнетрони на реномирани марки...
ekaro
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 05, 2010 17:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря Ви за отделеното време! Мисля че си изясних горе долу нещата.

Знам че няма гаранция, но може ли с лично съобщение, за да не излезне реклама, да ми препоръчате Wink ако знаете някаква добра печка - марка / модел с грил ... някоя която например не е влизала по вашите сервизи или не се е коментирала във форума.

П.С. Това смятам да е последното ми съобщение за да не става досадно Wink
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети