Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем със скенер Acer S2W 3300U

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
German
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Юли 23, 2010 10:32    Заглавие: Проблем със скенер Acer S2W 3300U Отговорете с цитат

Здравейте!
Необходима ми е помощ(ако въобще това нещо подлежи на ремонт). Без да искам закачих с крак кабел и съборих добичето както си беше включено. Падна от височина не по-голяма от 50 см, и то върху мокет, но така или иначе стана беля. Падал е и друг път
(от изправено до стена положение до хоризонтално), но нищо не му се е случвало. Този път обаче не се размина безпроблемно. Работи си, но на изображенията(в режим Color и Grey) в единия край се появява вертикална тъмна черта, като че ли придружена с по-тънки покрай нея. Чертата е от край до край на изображението. Не е дебела, може би десети от милиметъра, но дразни, и би направила неспособно сканирането на отговорни изображения.
Ето тук съм приложил едно примерно изображение с дефекта:http://germanik10.hit.bg/Image6a.jpg
Моля ви, ако някой е запознат, да даде мнение, подлежи ли това нещо на оправяне и струва ли си да го нося в сервиз. Ако може и да ми препоръча такъв, макар че не съм от София, а живея в Шумен.
Благодаря ви!

П.П.Скенерът е стар, някъде от около 2000-та година, но не е работил много и досега се справяше добре.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
trenkov
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Юли 27, 2010 15:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Съдейки по образа от картината, която си дал е възможно от удара да се е раместило или някое огледало, или фото-клетката, която приема образа.

ПП
Това е мое предположение, не съм от най-големите специалисти.
Върнете се в началото
German
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 03, 2010 8:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Говорих с едни корифеи в сервиз. Казаха, че е много възможно да има разлепен лентов кабел от фотоклетката. По принцип ставало да се лепи(с някакво специално електропроводимо лепило), но не било много сигурно. Ще им го занеса, пък каквото стане.
Върнете се в началото
German
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 05, 2010 20:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Отвориха го. После и аз пак вкъщи. Няма разместено огледало. Отледалата са три и са залепени със силикон, щеше да се види, ако имаше отлепяне. Фотоклетката също си стои непоклатима. Продухахме и почистихме всичко. Ивицата обаче упорито продължава да си стои. Пробвах да сканирам не целия формат, а отделни участъци от листа. Там където на целия формат я няма линията, не се появява и на отделните изображения на участъците. Появява се точно там, където си е и на А4. Ето още едно изображение само на отделен участък заедно с линията с много висока резолюция. Ако беше причината в отделен пиксел/и, нямаше отдолу под линията да прозират неравности от микрорелефа на хартията. Направо да се чуди човек на какво може да се дължи.
http://germanik10.hit.bg/Image8.jpg
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети