| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
denibei Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 07, 2010 10:32 Заглавие: проектиране на UPS |
|
|
Трябва ми електрическа и принципна схема на UPS и изчисления. Предстои ми дипломиране, темата ми е сигнално - охранителна система на хипермаркет.Почти съм я направила,но проектирането на UPS ме затрудни,моля помогнете.Ще почерпя:)
За връзка [email protected] |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
termin_6 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 07, 2010 11:05 Заглавие: |
|
|
Че то дипломните не бяха ли в началото на юли?
Ако пък дипломната ти е за септември,няма да ти стигне времето.
Тежестта на дипломната къде е,в СОТ-а или Ups-а(и каква трябва да му е мощността,on line или off line). _________________ Когато човек иска да направи нещо намира начин, когато не иска намира причина. |
|
|
 |
Василев65 Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 07, 2010 20:22 Заглавие: |
|
|
Какво ще захранва UPS-a?За кьде е дипломната работа, ако не е тайна?
Има си бутон EDIT като се присетиш да дописваш още нещо _________________ Ние, с поялниците, трябва да се подкрепяме! |
|
|
 |
Nimi Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 08, 2010 8:43 Заглавие: |
|
|
UPS-а няма нищо общо с СОТ освен ако не става дума за видеонаблюдение. Там също е спорен въпроса... в много от случаите се ползват устроиства които са на 12V и необходимистта от UPS не съществува.
По скоро е необходима верига за зарядка на 12В акумулатор.
На Хипермаркет ?! Иха
Задчка закачка. Я ми дай на ЛС заданието, че ми стана интересно. _________________ Алармени системи, Видеонаблюдение и контрол на достъпа. |
|
|
 |
Panasonic Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 08, 2010 9:42 Заглавие: |
|
|
| Изчисления на какво се изискват ? Основният парметър при UPS-ите е мощността , която могат да произведат. Тъй като тя зависи от капацитета на вградения акумулатор и мощността на трансвертера им, то ориентирай се към изчисления на трансвертер и зарядно за акумулатор, защото изчисления на цял UPS надали ще намериш. |
|
|
 |
lz1wvm Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 08, 2010 10:18 Заглавие: |
|
|
Както казва Nimi UPS-а е излишен.Па дори и хипермаркет да е.100 бр. датчици консумират между 1,5 и 2 ампера....така,че да вдигаш от 12 на 220 и после да сваляш на 12(а и да зареждаш и акумолатара в централата от друг акумолатор)....няма логика.  |
|
|
 |
termin_6 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 08, 2010 11:20 Заглавие: |
|
|
Момчета,темата завива в друга посока.Момичето търси помощ да си допише дипломната.
Друг е въпросът,че в нейното задание не може да се изисква проектиране и на 2-те устройства(дори едното да е само като блокова схема),а тя не посочва същината...
Друг е и въпросът,че всички хипермаркети имат UPS-и и то с хубави мощностти(10,15,20kVA)...
Друг е и въпросът,че в сериозното видеонаблюдение(като хипермаркети,банки и др.),вече се преминава на мрежово захранване.  _________________ Когато човек иска да направи нещо намира начин, когато не иска намира причина. |
|
|
 |
Techmaniac Опитен потребител

|
|
|
 |
|