| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
djpets Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 10, 2010 17:17 Заглавие: Неработеща подсветка на LCD PROVIEW |
|
|
Здравейте на всички!
Подариха ми един неработещ LCD монитор PROVIEW модел 700P и понеже се занимавам малко с електроника реших да си го оживя. Проблема му е в подсветката. Единия от 4 двойни мосфета на инвертора AP4511GM се е овъглил. С голям зор намерих такъв и го подмених но неще да светне. Матрицата работи и само това. Мисля си да не е от PWM контролера BIT3193G, но незнам какво да търся по него.
Моля за съвет какво да правя и дали ще е по добре да купя един отделен инвертор INV-CCF122C и с него да го направя. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mihal Опитен потребител

|
|
|
 |
tsarvulan Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 10, 2010 18:35 Заглавие: |
|
|
Според мен винаги си има причини за да се овъгли транзистор или какъвто и да било друг елемент ! Потърсете сервиз .Невсичко можем да знаем и няма нищо срамно в това . _________________ -----------------------------------------------------------
Всичко което не е китайско е менте !
----------------------------------------------------------- |
|
|
 |
djpets Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 10, 2010 19:26 Заглавие: |
|
|
| Захранванията +12в и +5в са добре. Кондензатори издути няма. На мосфетовете им ходи напрежение както и на PWM контролера. Когато беше овъглен единия мосфет монитора светваше за секунда и изгасваше и преминаваше в режим стенбай. Сега работи матрицата и не минава в стенбай, но не светва изобщо. На платката пише 860-ALZ-M713-F и под този надпис BF-3852206G, а на металната обшивка пише NEC 171 V088B. Ако имах възможност щях да го занеса на сервиз и да не се занимавам, но нямам. Подариха ми го и ако си го направя ще имам монитор, ако не стане, за части някой ако приплаче. |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 11, 2010 7:26 Заглавие: |
|
|
Ако решиш да го продаваш за части, можеш да ми се обадиш на лични. Имам същия с повредена матрица. _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
|
 |
Ilian359 Опитен потребител

|
|
|
 |
djpets Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 11, 2010 23:47 Заглавие: |
|
|
| Ами мерих с мултимер на изхода на трафовете, никакво високо напрежение няма за лампите. Мисля си ако го претоварва монитора ще минава в стенбай, ама матрицата си му работи като го вържа към компа. Дали ще стане с този отделен инвертор, който го има в е-шопа за 6лв. да захраня лампите. |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
|
|
 |
mihal Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 12, 2010 5:18 Заглавие: |
|
|
djpets
Защо не оправиш стария,ами ще слагаш от онзи измислици по 10-15 лв.По принцип става но ти трябват 2 бр ,защото имаш 4 лампи.Трябва и управление за тях защото ако го закачиш директно на 12 волта като влезе монитора в стенбай ,матрицата ще свети в бяло.Паешка работа  _________________ http://ies-bg.business.site/
http://repair-bg.com/showthread.php?t=6083 |
|
|
 |
niciM Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 13, 2010 20:56 Заглавие: |
|
|
По добре си оправи оригиналния инвертор/Оправил съм десетки такива!/.Пък и лампи има вече на пазара.А цялата работа иска и малко търпение и разбиране и понякога коства много време и нерви.А и ние в сервизите с това си изкарваме хляба.Успех !  |
|
|
 |
|