Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Фурна за вграждане монтирана в шкаф

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
myamakov
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: гр,София

МнениеПуснато на: Сря Авг 11, 2010 22:15    Заглавие: Фурна за вграждане монтирана в шкаф Отговорете с цитат

Здравейте,
Искам да си монтирам фурната в шкаф (не под котлоните), но ме притеснява че топлината (топлия въздух)на всички фурни за вграждане излиза от отвори в горния край на капака на фурната.
Има ли опасност шкафа намиращ се над фурната да почерне или да си промени цвета? Охлаждащия вентилатор (ако има такъв фурната) какво точно охлажда? и това че принудително изкарва топъл въздух през тези отвори няма ли да забърза горепосочения ефект върху горния ми шкаф?
Благодаря Ви!

Последната промяна е направена от myamakov на Чет Авг 12, 2010 21:08; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Сря Авг 11, 2010 22:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Отвора на фурната трябва да се отведе извън шкафа.Вентилатора не охлажда,ами върти горещия въздух за да се пекат мръвките отвсякъде.Шкафа не само,че ще почернее ами ще текат и едни мазнотии отдолу и ще мирише на кебапчийница из помещението.Най добре с въздухоотвод към абсорбатор или вентилационна шахта.
мульо
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Сря Авг 11, 2010 23:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Не съм отварял такава, но от работата на моята съм останал с впечатление, че има някакъв елемент на охлаждане - между самата фурна и горната част, където са ключовете и дисплея, има отвори от които постоянно духа, когато работи. Мислех си, че целта е да не се опече управлението. А и в края на краищата, щом е за вграждане, не е казано, че трябва непременно да е под котлоните - по хамериканските филми ги дават обикновено на високо, може би за да не се налага да се навеждаш, че може да се сецнеш Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
bamze
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Чет Авг 12, 2010 4:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Повечето фурни за вграждане имат такъв вентилатор за отвеждане на остатъчна температура и както си забелязал отворите са над вратата па после е панела и тогава плоскоста . Ако плоскоста е от наи- евтините тогава може и да се получи накава промяна на цвета и .
myamakov
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: гр,София

МнениеПуснато на: Чет Авг 12, 2010 14:40    Заглавие: Отговорете с цитат

bamze написа:
.....

какво имаш впредвид "по-евтин материал"...те материалите са ПДЧ и MDF, или ти говориш за политурата да е по-качествена?

"мульо"....... под котлоните - по хамериканските филми ги дават обикновено на високо, може би за да не се налага да се навеждаш, че може да се сецнеш
сигурно е така , ама е яко да ти е на високо фурната....всъщност Жената! иска да е там фурната, ама аз кат Мъж требе да погледна въпроса от към техническата страна ...харесва ми и на мен да е високо фурната, но ако шкафа се прецака, Жената! нема да го търпи така и ще требе да го сменям)...всички несгоди от минаването под летвата на "неадекватните действия" са на мой гръб
"bai_tishan".....Вентилатора не охлажда,ами върти горещия въздух за да се пекат мръвките отвсякъде.....
Този е друг вентилатор, аз говоря за "охлаждащия вентилатор"

Exclamation Arrow Не се отговаря с този бутон Exclamation И като се присетиш за още нещо си има бутон EDIT Exclamation Idea
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети