|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Ангел Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 12, 2010 11:32 Заглавие: TV WATSON FA 5423BTSF-много грее |
|
|
шасито е XDK190-02 (Beko)
дойде с изгорял транзистор на ХО,смених профилактично и 8,6nf,спойки,и т.н.
И трите радиатора (захранване,ХО и ВО,звук и стабилизатор) след като поработи загряват неимоверно (не съм мерил колко точно),и почти еднакво силно.максимум 2сек мога да задържа пръсти там,и то на отворен капак!Напреженията са в норма.
То верно времето е горещо,ама чак толкова силно не съм забелязвал да грее какъвто и да е тв.
Има ли основание да се притеснявам,или да го пускам да си ходи така  _________________ "Сега всеки ден,всеки час навсякъде има матриял..." |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
petromaniq66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 12, 2010 13:06 Заглавие: |
|
|
Щом са и трите и напреженията са в норма и тв-то работи, освен площа им да е малка. А и си държиш пръста секунди-докато започнат да се саморазпояват пиновете има още мегдан  |
|
|
 |
Ангел Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 12, 2010 13:55 Заглавие: |
|
|
токущо си изрових сондата за температура,за да не съм голословен
72С на радиатора с ХО и ВО.
70С на звука и стабилизатора
69С на захранването
не е за вярване,но ламарината върху процесора също е доста гореща...
вече почнах да пипам и говорителите,за да се убедя,че те поне не греят..  _________________ "Сега всеки ден,всеки час навсякъде има матриял..." |
|
|
 |
Deliya Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 12, 2010 14:32 Заглавие: |
|
|
След като всички напрежания са нормални сложете допълнително оребрени радиатори. Това го правя на почти всички нови апарати от последните 5 години които идват при мен за ремонт и повече проблеми нямам. Нормалната температура която постигам е 45-50 градуса. Приятна работа! _________________ Няма невъзможни работи, има много трудни работи. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|