| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
AA Опитен потребител

Регистриран на: 28 Юни 2004 Мнения: 730 Местожителство: ВеликоТърново
|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Todorov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 12, 2010 13:50 Заглавие: ре: |
|
|
И това те учуди ???? Нещо нормално си е. Има и по зле. Доста при това.
Може да е ударила мълния кабела на кабеларката или антената. Това мина ли ти през ума?
пп. Потенциална разлика "заземление кабелна" - "заземление контакт". Като се има в предвид, че няма заземление на щепсела какво остава? |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Авг 12, 2010 21:03 Заглавие: |
|
|
| Разбрах, че скоро е имало токов удар в картала ако е от същия ми казаха че изгорели няколко компютъра от същата буря. |
|
|
 |
myamakov Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 12, 2010 21:26 Заглавие: |
|
|
| slav4o.com написа: | | Разбрах, че скоро е имало токов удар в картала .... |
Защита от тези "пренапрежение" ако идват по ел. мрежата, за съжаление е отговорност на Потребителя, незнам някое ЕРП да ти изплати неустойки, можеш са да се застраховаш ....иначе си слагаш разклонител с "защита от мълнии" ( SURGE PROTECTORS)..има такива разклонители които са снабдени с входове/изходи RJ45(за интернета (ЛАН)) и ..може би и вход/изход за кабелnaта телевизия има , ама не съм сигурен. Пътищата по които може да ти дойте "удара" са тези -кабеларка, Интернет и захранващата мрежа...колкото повече се защитиш тилкоз по добре (Мечо Пух:)) Сложи си такъв разклонител към компа. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Чет Авг 12, 2010 21:49 Заглавие: |
|
|
Изплащат те, че и пушек де вдига. До 3 дена след поражението трябва да ги извикаш да "огледат" и да "опишат" щетите и после те размотават сумати и време но поне на мен няколко пъти ми платиха всичко до стотинката .... Разклонителите с протектор няма да спасят ако има потенцялна разлика от нула на контакта и ширмовка на кабелната заради която разлика.. ми изгоря TV то преди време. Тряба да се сложи изолатор от типа с галванично разделяне както бяха едно време Българските на завод Черно Море. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 12, 2010 22:06 Заглавие: |
|
|
| АА Би ли ми обяснил поражението в тунера ако е само по мрежата щеше да е грумнало само зарранването Я стига сте писали глупости! Ако беше тряснал гръм на уличните кабели на къде мислиш че би протекъл тока? към 4 омовото земно или към мегаомите изолационно на клиентската техника. |
|
|
 |
ikarlo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 13, 2010 10:20 Заглавие: Re: ре: |
|
|
| Todorov написа: | | "заземление ..." - "заземление ...". |
Не е задължително, но на български е "заземяване" (понеже казваме земя, а не земля) Извинявам се за спама! |
|
|
 |
|