|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
LuckSucks Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 12, 2010 18:16 Заглавие: Помогнете - смяна на батерия на mp3 NEO |
|
|
Здравейте! Някой може ли да ми каже откъде да си купя,за да си сменя батерията на плеър НЕО? Оригиналната е 3.7v 260mAh, с 2 кабелчета,запоени за схемата... Не разбирам мниго,но това ще мога да направя без проблем,ще я запоя кабелчетата на новата за старите, но не мога да открия магазин с такива! Размера на батерията е ~4mm/45mm/33mm, нещо подобно,но бих опитал да сложа максималната влизаща. Благодаря!
Забравих да кажа - намирам се в София - в Конрад и магазина на Техническия университет проверих и няма... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 12, 2010 21:58 Заглавие: |
|
|
Дай снимка да видим
NIHM или Lithium-ion ? |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 12, 2010 22:01 Заглавие: |
|
|
| По-вероятно Li-Poly |
|
|
 |
LuckSucks Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 13, 2010 0:34 Заглавие: |
|
|
| Нямам снимка,батерията представлява най-обикновен правоъгълник с 2 кабелчета,плюс и минус,запоени на схемата.Едното е червено,другото черно,ако не се лъжа.Формата и е на кибритена кутия,умалена - най-обикновен правоъгълник с 2 кабелчета,синя е на цвят,размерите й са 4мм/28мм/33мм,не пише каква марка е (но е китайска) и 260Ман. Звънях къде ли не,но както всичко останало в България,все едно търся нанопроцесор за самонасочваща се балистична ракета. Ако някой все пак знае,ще съм благодарен,наистина |
|
|
 |
bobo Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 13, 2010 15:32 Заглавие: |
|
|
| Потърси в някой сервиз за GSM-и, като нищо могат да имат нещо подобно. Успех. |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 13, 2010 16:33 Заглавие: |
|
|
Имам подобни акумолатори SAMSUNG 260 mAh .33mmx20mmx4mm .Нови.
Мога да ти продам за десетина лева .Казвам се Васил 0888 566940 . _________________ LZ1VTX |
|
|
 |
LuckSucks Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 15, 2010 0:25 Заглавие: |
|
|
Проблема е решен повече от качествено,искам да благодаря на toltec,Васил,който се оказа невероятно точен човек и от него взех батерия,която стана идеално,поне за момента.Дори ми даде калай и антиоксидант,които свършиха отлична работа,благодаря му за съветите и за начина,по който реагира бързо и по който се отнесе и качествената батерия,която ми даде.Благодаря за точността и всичко!
Старата батерия отрязах от нейните кабелчета,близо до клетката,махнах им изолацията фино,на новата махнах буксата и оставих само кабелчета,които също почистих от изолация,оплетох полюс с полюс,запоих ги така,че да влезе и в самата спойка,изолирах ги също фино с ПВЦ,фиксирах батерията за платката с двойнозалепващата се от старата по начин,по който да няма напрежение никъде,изчистих идеално екрана и вътре,сглобих я и я стартирах.Плеъра стартира мигновено,засега без никакъв проблем,оставих го да се зареди докрай и след 2-3 цикъла на разряд-заряд би трябвало да достигне пълен капацитет на издържливост,която според мен ще е по-добра и от стоковата китайска батерия |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|