| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Апр 04, 2005 15:46 Заглавие: |
|
|
Онова другото със трансформатора и транзисторите е по-надеждно. Няма да прави такива номера, релето вътре си е обикновено 24 волтово Малко е големичко обаче. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tvservice Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 04, 2005 18:13 Заглавие: |
|
|
| ELP написа: | | tvservice-Може и да работи ,но повредата му е била друга-не е залепвало ,защото е било размагнитено съвсем ,докато при началния пост пише че залепва-значи намагнитването е ОК.Следователно никакво пренамагнитване няма да го оправи,просто не е твоя случай! Ето Сашо е по-близо до истината. | не възразявам, но и при мен не отпускаше като включи, ще чакаме да видим накрая какво ще излезе. докато сме живи има какво ново да научим  _________________ Няма да умрем от глад докато има техника  |
|
|
 |
ели Гост
|
Пуснато на: Пет Апр 08, 2005 14:58 Заглавие: Нов стълбищен автомат |
|
|
| Защо не използвате Маклайтера Бетамарк с плавно пускане и предупреждение при загасване. www.betamark-bg.com |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 10, 2005 21:09 Заглавие: |
|
|
Не е лошо като идея но 45 срещу 12 лева все пак е разлика.  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
IGBT Опитен потребител

Регистриран на: 30 Мар 2005 Мнения: 373 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пон Апр 11, 2005 11:26 Заглавие: |
|
|
смени релето с някое по-ново и херметизирано или самени релето с транзистор;тиристор;симистор _________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 11, 2005 12:58 Заглавие: |
|
|
| Не обърквай човека ,въобще знаеш ли как работи този автомат? Релето се включва и изключва с импулс на тока в противоположни посоки.Както писах по горе -единствено с поляризовано реле Омрон за 24 волта става смяната,с триак въобще не може да се получи за този модел автомат! |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 12, 2005 8:58 Заглавие: |
|
|
Както писах по горе при зареждане на кондензатора глимката се пали и релето сработва.За да отпусне след разряд на кондензатора през веригата на делителя се получава обратен ток който пак запалва глимката и съответно кара релето да отпусне.Така че ако не се създаде обратен ток релето си седи залепнало.Глимлампата се използва като нелинеен елемент и оказва решаващо значение в работата на това елементарно устройство .Тази схема е толкова хитра колкото и тъпа но когато всичко е в ред работи сравнително добре.Старите релета с транзистори и мрежов траф са наистина по надеждни но уви вече ги няма.  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
m_sam Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 01, 2005 9:30 Заглавие: |
|
|
| sacho написа: | Както писах по горе при зареждане на кондензатора глимката се пали и релето сработва.За да отпусне след разряд на кондензатора през веригата на делителя се получава обратен ток който пак запалва глимката и съответно кара релето да отпусне.Така че ако не се създаде обратен ток релето си седи залепнало.Глимлампата се използва като нелинеен елемент и оказва решаващо значение в работата на това елементарно устройство .Тази схема е толкова хитра колкото и тъпа но когато всичко е в ред работи сравнително добре.Старите релета с транзистори и мрежов траф са наистина по надеждни но уви вече ги няма.  |
Предлагам ви да погледнете
http://sautomat.hit.bg
[http://sautomat.hit.bg]
нещо с много предимства на прилична цена. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 01, 2005 16:41 Заглавие: |
|
|
Не изглежда лошо но дори и в старите модели незнам дали си виждал опушена платка и няма отзад и остатък от писти.Та като гледам тези тънички писти и като знам че влиза 220 волта в близост не го одобрявам.За мен най добрия изпитан модел си остава РЕС-5 от най старите със мрежовия трансформатор.А относно живота на крушките един диод последователно на всяка или един голям общ и това е.Моята крушка не съм я сменял 10 години  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 01, 2005 22:39 Заглавие: |
|
|
Учудват ме твърденията на ELP-колега от форума с доста повече от 1000(!)поста!Аз досега през живота си не съм чувал за стълбищен автомат с ПОЛЯРИЗОВАНО реле Поляризованото реле е реле,което има две групи контакти-примерно леви и десни.При такова подаване на напрежението щракват примерно левите,а при онакова-десните.Sorry,ама мисля че така ще е най-ясно.А при обикновените стълбищни автомати,които са с релета,много често срещаният проблем е ОСТАТЪЧНИЯТ МАГНЕТИЗЪМ Тогава котвата се намагнитва и след приключване на цикъла просто не може да се отлепи.Другият проблем са "качествените" крушки,които се продават в Родината.Като "гръмнат"след поредното включване,контактите на релето залепват и резултатът е същият-дефект,който налага в повчето случаи подмяна на устройството.Тук е много удачно предложението за диода,вързан последователно на крушките.Ползата е в поне две направления-не горят крушките и се избягва "токовия удар" пори паленето на студена крушка.Между другото,като отчитам и всички недостатъци,смятам,че предлаганият от НЕОМОНТАНА кит върши перфектно работата си,стига да се намери някой,който се наема да го сглоби  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
|