| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 13, 2010 17:30 Заглавие: Търсят се линейни задвижвания. |
|
|
Значи, тук нуждата е специфична и ще съм обяснителен.
Задвижването трябва да е на 12 волта. Да е реверсивно. Да има магнитни крайни изключватели. Да е херметично. Да му липсва склонност към замръзване. Да е с ход някъде към 15 сантиметра. Да има спирачка или само по себе си да е конструктивно блокирано когато му липсва управляващо напрежение. Може да се управлява както с обръщане на плюса и минуса, така и с подаване на плюс на различни жици. Пожелателно е да има настройваема защита какво услие да прилага. Теглото е от значение. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 14, 2010 0:36 Заглавие: Re: Търсят се линейни задвижвания. |
|
|
Не казваш за какво усилие, гони ли се някаква точност на преместването и колко е ограниенчието за килата. Иначе Мотор за автоматична врата не става ли - задвижването е с червяк, решава проблема с блокировката, херметичността (освен ако не е за подводна работа; за ROV не става) и замръзването. Крайните изключватели и контрола на усилието едва ли ще са ти проблем. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 14, 2010 3:39 Заглавие: |
|
|
В момента на пазара се предлага това:
http://www.aircraftspruce.com/catalog/appages/flaplinact.php
Естествено, цената е на километри от това, което ще дам.
Като оптимално решение за дизайн е това:
линк
Намерил съм такива на 25 долара, но са стъпкови двигатели, а на мен ми трябва за постоянен ток.
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320506688526&ssPageName=STRK:MEWAX:IT
В момента чакам отговор за едни серво задвижвания с две фиксирани положения ...
Изобщо, нещата са разнообразни, но ако има някоя апаратурка от която да се свали нещо дето е струвало хилядо доларе, ще е това, което се иска... _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 14, 2010 12:37 Заглавие: |
|
|
Доде ми на акъла, един мотор, закачаш на ротора подходяща шпилка с резба и слагаш туй дето ще се движи на шпилката и си управляваш мотора както ти душа сака. Само трябва някой стругар да ти направи нещото. Не знам до колко ще ти е изгодно. Датчиците за крайно положение са лесна работа варианти бол. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 14, 2010 12:48 Заглавие: |
|
|
Не мисля че не си се сетил , но като евтин и надежден вариант бих ти предложил да разгледаш актулаторите за сателитни антени .Има доста малки като габарити , а останалите условия като цяло покриват . _________________ LZ1VTX |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 14, 2010 15:33 Заглавие: |
|
|
Сетил съм се. Ама има ли на 12 волта и да имат потенциометър за обратна връзка?
Доводът, работят на 12 волта го знам, ама аз искам да са за 12 волта. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
Silversound Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 14, 2010 16:14 Заглавие: |
|
|
| Автоматична антена за кола??? |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 14, 2010 16:22 Заглавие: |
|
|
Тя е с въженце. Малко е рискова работата.
Изобщо, ясно съм дал наводка. От някаква скъпа машина, която застоява в оня ъгъл. Демек, индъстриъл грейд. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 14, 2010 17:06 Заглавие: |
|
|
| Нещо подобно имат някои автомобили, моторчето за празен ход. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 14, 2010 18:02 Заглавие: |
|
|
Ходът им е няколко сантиметра. Вътре са пластмаса. Засядат. Нови са скъпи. Т.е., отпадат изначално.
Обаче съм виждал някъде на снимка някакви квадратни кутиики с едно кикерче което излиза от тях. Ама де да се сетя от какво е било и къде съм го виждал. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
|