Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Помощ за намотка/повишаващ траф

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
crazymaster
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Съб Авг 14, 2010 12:27    Заглавие: Помощ за намотка/повишаващ траф Отговорете с цитат

Здравейте, имам нужда от малко помощ

Трябва да направя намотката - повишаващо трафче. Ето схемата:

Възможно ли е това да се направи в домашни усложия? Мисля че намотките са хиляди?

Може ли някой да ми сметне колко намотки и с какъв проводник трябва да са ? Някакви специални изолации?

Това е повишаващата част за запалване за мотор. По принцип става въпрос за хиляди волтове от 1-2к до 30к доколкото съм чел.

Някой наема ли се да ми направи, или да ме насочите към някъде ?
shri
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Съб Авг 14, 2010 12:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Може да се направи но трябва да се знае какво напрежение искаш на изхода. Навива се при определени условия и зисквания за работа при високо напрежение. Някой който се е занимавал със пренавиване на ТХО та за старите телевизори може да ти го направи. Не знам колко ще ти струва цялата работа, заслужава ли си вместо да си купиш оригинален модул. Ако използваш бобина за свещите на някой стар соц. автомобил също мисля ще ти свърши работа.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
crazymaster
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Съб Авг 14, 2010 13:23    Заглавие: Отговорете с цитат

shri, преди малко върнах едно такова запалване - в понеделник ще ми пратят такова, което ще свърши табота, това е и схемата му. Работата е там, че искам да направя едно такова, защото виждам че схемата е елементарна и ще излезе за няколко лв - това което съм поръчал е 30лв - предния път издържа една година и малко(един сезон и половина демек... за мотор става дума...)

В моя град и навсякъде - цените са поне 60лв, аз по някакъв късмет намерих за 30лв... но качеството може да е още по-лошо(предния път бях взел за 60лв)
shri
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Авг 16, 2010 10:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Да разбирам те, но за да стане качествено и издръжливо материалите които се влагат, няма да е по евтино. И човека трябва да е на ясно с нещата. Прави се със специална изолация между редовете и се залива със епоксидна смола на края. Не знам дали габаритите на хоммейд бобина ще са толкова малки за закрепването на мотора. Те затова не издържат много, защото сега се стремят в минимум обем да вкарат максимум неща. Но при всички случаи трябва да се знае изходното напрежение за да може да се сметнат останалите параметри на трафа, или поне дебелината на използвания в схемата проводник. Това със индуктивноста на бобините дадена в схемата ти, малко трудно някой да ти сметне параметрите на трафа. Освен да занесеш йорнек за модел, да може човек да преброи намотките и види дебелината. Вярно че схемата е елеменарно но не и трафа.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
crazymaster
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пон Авг 16, 2010 22:47    Заглавие: Отговорете с цитат

днес ми пристигна новата бобина - същата от схемата - несъм доволен - загрява, което ще рече че може да си замине доста скоро...
дори ми направи 2 пъти проблем - но смених свеща и покарах малко - нямаше(свещта беше чисто нова, някаква специална, оригинална и т.н.)

По дадените параметри неможе ли да се изчисли трафчето?
Нещо от блиц дали няма да свърши работа?

п.с.
трафчето попринцип е навито на цилиндричен предмет
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети