Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Уредба Kenwood RXD-503 не намира диск след смяна глава

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Авг 15, 2010 17:28    Заглавие: Уредба Kenwood RXD-503 не намира диск след смяна глава Отговорете с цитат

Полу4и се странен ефект след смяна главата KCP3H. Естествено защитата е махната. двигателя развьрта в една посока ,после реверсира ,вьрти малко и спира. Вьрнах старата глава ,която 4етеше поне пьрвитв песни ,но се дьржи по сьшия на4ин. Моля ,ако някой знае каква е при4ината ,даите идеи ! Благодаря !
Извинете за 4 тата ,много ми е трудно с тази клавиатура !
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
chavdar68
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: В.Търново

МнениеПуснато на: Нед Авг 15, 2010 17:40    Заглавие: ... Отговорете с цитат

За старата глава това " четеше първите песни " как да го разбирам , чете първа , втора и след четвърта спира и "зацикля" или дава грешка ? Огледай лентовия кабел , имах подобен случай с уредба - четеше до пета , шеста песен и зацикляше . Оказа се че е прекъснат лентовия кабел , в началото на диска прави верига прекъснатия участък , а като се измести към по - големия диаметър на диска и лентовия кабел се прегъваше повече и прекъсваше .
Върнете се в началото
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Нед Авг 15, 2010 18:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Щом старата чете в наалото,а после вероятно зацикля и скача,то има голяма вероятност новата оптика да не става Confused
milenjs
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Котел

МнениеПуснато на: Нед Авг 15, 2010 22:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Да де но до колкото разбирам след като колегата е върнал старата оптика и тя не иска да чете вече. И според мен е лентов кабел, при смяната е прекъснал съвсем...
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Авг 16, 2010 18:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Ще огледам ,но лентовия го прозвьних ,това беше пьрвото ,което ми дойде на ум. Старата глава беше много мрьсна ,но все пак 4етеше поне до 3 песен .Явно трябва да прозвьня врьзките и кабел4ето пак . Или други идеи ?
Върнете се в началото
termin_6
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Райково

МнениеПуснато на: Пон Авг 16, 2010 20:25    Заглавие: Отговорете с цитат

В петък ми докараха RXD-500 с подобен дефект.Четяла първите песни и после нъц.Не съм я подхванал още,щото има разни други за довършване.Съмнява ме да е окото,както и лентовия.По-скоро трудно хоризонтално движение на самото око.А лентовия,ако има прекъсвания,те се и виждат.
За спукани спойки видя ли?За мен това е една от най-тъпите сглобки на уредба,които съм виждал.Само като я гледам ми се отщява да я разглобявам.
Ето нещо:
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=6471&highlight=%EE%EF%F2%E8%EA%E0+kenwood&topicshow=оптика%20на%20KENWOOD%20RXD-553...%20?
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=15145&highlight=%EE%EF%F2%E8%EA%E0+kenwood&topicshow=Оптика%20KCП%201%20Н
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=41160&highlight=kenwood&topicshow=CD%20kenwood%20чете%20само%20първата%20песен
Ще видя аз каква ще я свърша и ще пиша.И тъй като са близки по-модел,ако тръгне,мога да ти мерна тук-таме нещо.
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Авг 18, 2010 20:21    Заглавие: ок Отговорете с цитат

ОК сега сьм отпуск ,след 1.9 ще го боря .
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 31, 2010 14:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Съжалявам ,че пак ви занимавам с тази уредба ,но упорито не ще да чете диск ,нито със старата нито с новата глава . На контролния конектор CN6 напреженията са в норма 5, 2,5V ,и напрежението 0,5V за контрол на тока през лазерния диод ги има ,за съжаление на RF няма абсолютно нищо. Открих и две износени зъбчета на позициониращото колело на главата ,но не прескача все още. Всички връзки глава -платка са прозвънени ,утре ще сменя усилвателя AN8806 да видя . Единственото което прави е това ,че като има поставен диск го намира(ама като натиснеш PLAY не го чете,само завърта насам натам и спира) ,ако няма пише NO DISC . Дори и да съм попаднал на дефектна глава ,защо старата не отлепя хич ?
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Сеп 02, 2010 14:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Смяната на AN8806 ,не даде нищо . При внимателно измерване установих ,че на изхода на RF периодично се появява напрежение ,като че ли търси фокус ,но не намира ,къде може да е проблема ? Шпиндела не бие ,и отстоянието на диска от главата е нормално.
Върнете се в началото
Silversound
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Pazardjik

МнениеПуснато на: Чет Сеп 02, 2010 15:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Виж дали не ти е пропаднала оста на шпиндел мотора,или колелцето дето ляга диска на него.
Това беше един от най-честите дефектите на плеерите Сони.
Опааа къде гледам,това пишеш че си го видял.
Но точно така се държат плеерите с пропаднал шпиндел.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети