|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vescherry Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 16, 2010 14:07 Заглавие: Samsung D900 - шлейф |
|
|
Дариха ми един такъв телефон и го правя с образователна цел. Като му се сложи батерията и вибрира постоянно докато не се махне. Интересно, че на шлейфа към платката с дисплея пише rev0.4, а на самите платки rev0.5. Разхождал се е по сервизи сигурно. Извадих EMI- филтъра на подвижната клавиатура - прекъснал беше и го направих с мостчета, но сигнала ONKEY отива на съвсем друго място на куплунга. Шлейфа е здрав и симетричен при измерване, но за да дойде сигнала за включване до PMU, като че ли трябва да е кръстосан някак. Та затова искам да запитам трябва ли и шлейфа да е със същата rev0.5 като на платките. _________________ Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ba4oKiRo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 16, 2010 22:43 Заглавие: |
|
|
Здравей,
първо едно питане- без този ''шлейф '' на който пише rev0.4 /т.е отделен от куплунга на осн. платка/ и поставена батерия-пак ли само вибрира?
второ- ако се е разхождал по сервизите -видимо ли е какво е правено там ? - примерно , сменявана букса за зареждане -няма как да не личи.
бутонът - ONKEY може да се проследи по схемата на апарата,къде отива на основната платка, потърси схема.
Пробвай с шлейф - rev0.5
Успех. |
|
|
 |
vescherry Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 17, 2010 9:27 Заглавие: |
|
|
Чрез този шлейф се свързва основната платка с платката на дисплея с клавиатурката към него, те са неразделно цяло, тъй като е слайдер. Оттам има втори по тънък шлейф за говорителчето и вибромоторчето. Бутона ONKEY по схема трябва да отиде на 26-пин на U400, принудително го замасявами и всички напрежения си излизат от PMU(U400), примигват светодиодите на подвижната клавиатура и до там. След второ замасяване се гасят напреженията, значи PMU работи, но няма нищо по дисплея. Затова се съмнявам в този шлейф дали е оригиналния, като не мога да дам информацияна на колко сервиза е ходил и какво е правено, не си личи изобщо да е запоявано нещо по платките, но си личи че е отварян. Отдавна ми е дарен, като човека си е по чужбина и оттам е донесен, тук не е ходил на сервиз.
П.П. На ярка слънчева светлина под ъгъл се вижда, че дисплея е спукан, така че е ясна ситуацията. Само не ми стана ясно дали шлейфа трябва да е със същата ревизия като платките - мисля че е сменен.
С това закривам темата. _________________ Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|