| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 08, 2005 20:47 Заглавие: |
|
|
Сега случайно се загледах в темата.Аз имам точно същия проблем . Монитора ми е IBM . Произволно / във времето /леко трептене наляво и на дясно което се влияе от честотата и най леко е на 60-70 Hz. правилно ли съм разбрал ?При мен се оказа много елементарен дефект , и то не от монитора или PC то  Просто изключих големите консуматори / климатика / и ги прехвърлих на друга фаза.Сега всичко е ок Провери и ти....може да се окаже същото.... _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Мар 08, 2005 21:11 Заглавие: |
|
|
Сега няма големи консуматори включени, пък и се клати постоянно и то точно с 50 херца. При 90-100 херца почти не се забелязва както и сега при 50 Hz. Пробвах и с друг мрежов кабел на компа и монитора пак същата работа. С друг контакт също. Не ще и неще. Явно е в монитора проблема. Казаха ми че може да е било от захранването. Но какво точно да търся ? Дали е от пулсации в импулсното ?  |
|
|
 |
sms Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 09, 2005 14:32 Заглавие: |
|
|
Според мен трябва да провериш за пулсаци след импулсния траф просто нямаш избор
Но проблем може да има също и в хоризонталната развивка
за различните честоти има различни корекции някои от тях се включват от транзистори но съм срещал и с релета затова попитах
за повече имформация |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Мар 09, 2005 15:30 Заглавие: |
|
|
| Ами няма релета, но като променям плавно честотата от време на време премигва монитора, явно се превключват тези корекции. Ами ще търся в захранването причината. Явно някой електролит е изсъхнал. |
|
|
 |
Zmeika Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 09, 2005 21:34 Заглавие: |
|
|
Провери ли електролитния на входа след греца ? - виж дали има пулсации и дали съвпадат по време с трептенето на картината .
Също провери за пулсации в захранването на генератора за ХО и ВО
А някой тример ако не контактува добре ?
Успех. _________________ Поне опитвам да не го развалям повече |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 10, 2005 19:35 Заглавие: |
|
|
| slav4o.com написа: | | Ами няма релета, но като променям плавно честотата от време на време премигва монитора, явно се превключват тези корекции. Ами ще търся в захранването причината. Явно някой електролит е изсъхнал. |
коя честота променяш и как го правиш? |
|
|
 |
БАЛДУИН ЛЕФТЕРОВ Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 11, 2005 8:09 Заглавие: |
|
|
| Може да е проблем на ел.инсталацията на помещението,или на захр.блок на РС-то.Пробвай със друг монитор или с вашият на друг комп. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 13, 2005 19:57 Заглавие: |
|
|
Какво стана с трепкането ?? Откри ли го че моят проблем си продължава и единственото което констатирах е че е от компютъра а не от монитора защото аз върнах МАКа и си доплатих за LG но и с него пак трепти въпреки че много по рядко. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Апр 17, 2005 23:23 Заглавие: |
|
|
Здравейте. Още ми трепка. Не е спирало. Пробвах да сменям електролити но разлика няма. Честотата сменям плавно със програмата Power Strip. Трептението е със 50 Хз защото на 50 Хз рефреш се губи както и на 100 Хз по-точно спира на едно място. Пробвал съм различни контакти но полза няма. Не мога да си обясня каква е причината.  |
|
|
 |
YoggA Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 19, 2005 12:57 Заглавие: |
|
|
Като пуснеш компа, и след 4-5 сек. натиснеш бутона Pause/Break /че да спреш компа когато е в режим на възможно най ниска резолюция и рефреш/ ... трептенето доста по силно ли е?
Ако да, опитай следното:
Откачи зануляването от шукото ... т.е. монитора да не получава зануляване от захранващия кабел ...
Най лесния начин да пробваш това е като вземеш парче изолирбанд /6-7 см/ и го лепнеш между клемите на контакта на кабела, ... така, че да покрие и страничните зануляващи пластини. Като го мушнеш в шукото /контакта на стената/, изолирбанда да не позволява зануляващите клеми да контактуват ...
Изпитано и проверено на практика ...
ПП/
От гледна точка на безопасност - защото някой вероятно това ще каже ....
Телевизора ви с шуко ли е? ...
Като сте го свързали с аудио уредба или DVD ... или с видеокасетофона ... някое от тия устройства с шуко ли е?
Трептенето, което се наблюдава е с честотота, която е разлика между ... предполагам, че повечето ще се сетят ... важното е да спре трептенето ... |
|
|
 |
|