| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 18, 2010 21:29 Заглавие: |
|
|
| Все пак, някаква схемичка да нахвърлиш ако може? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 18, 2010 21:35 Заглавие: |
|
|
| pamporov написа: | | Все пак, някаква схемичка .... |
Малко е сложничко само с хол сензор да се управляват мосфети, ама знае ли човек  |
|
|
 |
petromaniq66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 18, 2010 21:45 Заглавие: |
|
|
| За съжаление отдавна не е при мен...но не виждам нищо особено-един елементарен електронен ключ, като датчика и там още 1-2 биполярни транзистора вземат захранване от контактния ключ с цел нежелано задействане от ръчката,блокировката от микретата на спирачката(стоповете).Имаше и един 78L05(при мен дойде с изтърбушена инсталация, че известно гадаене падна) |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 18, 2010 21:48 Заглавие: |
|
|
Между другото има Хол датчици с релеен изход , т.е. с вграден тригер на Шмидт , ако това има предвид колегата , т.е. две състояния - вкл/изкл на MOSFET-ите . Но и мен ме съмнява да е било така .
Правил съм за подобно моторче (но не точно детско) преобразувател 12-36V DC/DC , защото му бяха свършили акумулаторите и сложихме автомобилен . Електрониката си му работеше и не съм се задълбочавал , но 99% съм убеден , че беше ШИМ , а 100% съм сигурен че имаше токова защита на мотора . Оригиналната схемата явно не е толкова проста . |
|
|
 |
petromaniq66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 18, 2010 21:54 Заглавие: |
|
|
Този Хол датчик е точно такъв с вграден тригер, както и повечето-стига да не са руски или български от близкото минало . Добре все пак да се подсигури и с още един транзистор. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Сря Авг 18, 2010 22:08 Заглавие: |
|
|
Да найстина няма да е зле да има поне още един транзистор и едно шунтово съпротивление последователно и един транзистор да следи максималния ток... _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 18, 2010 22:11 Заглавие: Re: Детска количка с електрозадвижване |
|
|
Демек вместо да сложат един ключ вместо това:
| pamporov написа: | | ... и ръчката за подаване на газ, в която има един непознат за мен елемент с 3 извода и означение.....Управлява се с магнит на подвижната част на ръчката. .... | се занимават с Хол датчици (независимо какви) и т. н. ....
Пак се събраха писателите. |
|
|
 |
hanko6 Нов потребител

|
|
|
 |
|