| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 20, 2010 11:21 Заглавие: Стартер/Генератор вграден в маховика... |
|
|
Я малко съчинения по картинка ...
Някой да е виждал книжка с разчети на такова нещо?
Може и акъл да давате... _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 20, 2010 15:03 Заглавие: |
|
|
Много интересно нещо . Би ли споделил от каква машина е?
Това по маховика постоянни магнити ли е , прилича на нещо от типа на стъпков мотор . |
|
|
 |
termin_6 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 20, 2010 15:26 Заглавие: |
|
|
Чини ми се,че е хибрид. ... _________________ Когато човек иска да направи нещо намира начин, когато не иска намира причина. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 20, 2010 16:00 Заглавие: |
|
|
Това е стартер и генератор за нормален автомобилен двигател. Правено е. И на мен ми трябва да си направя. Та по тази причина сподеих за съчиненията и картинката... _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
hapy_boy_21 Опитен потребител

Регистриран на: 22 Май 2005 Мнения: 448 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Авг 20, 2010 17:30 Заглавие: |
|
|
Виждал съм такова нещо в един касетен дек на Техникс. Липсваха ремъци. Само маховика се върти, имаше и още един двигател за превъртане на страните.
Останах доста възхитен като го видях.  _________________ http://extrahost.bg |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 20, 2010 17:53 Заглавие: |
|
|
Е тук малко един двигател 1.8 ще трябва да се върти, едни 100 ампера да изкарва, съм на кръстопът, ама май ще заложим на 6 фази, защото двигателят приоритетно ще работи на 75% от оборотите и т.н.
Значи, същата боза е поставена във велосипедните колела с електрическо задвижване.
На мен ми трябва математиката. И после някой да отсече ламарината ... ама това после. Цялата идея се крепи на това, че имаш количество магнити различно от количеството полюси. Така се създава въртящ момент. Ама колко да е различно, колко е хлъзгането при промяна на товара, това, че еднозначно след генератора се ползва вторичен преобразувател и ред други такива ... Т.е. или се краде готово или се смята достатъчно "обосновано". _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 20, 2010 18:20 Заглавие: |
|
|
Търси 3 phase BLDC motor, писано бол а KELLI имат и инвертори с регенерация иу хъб мотори квот ти душа иска ама и пари трябват  |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 20, 2010 18:39 Заглавие: |
|
|
Близо ... ама е друго. Значи, пропускайки, че ротора и статора са с разменени места, остава важното нещо. На този матурец като му пуснеш постоянен ток и той започва да се върти. Теоретично, до достигане на скоростта на светлината, практически, до крайна позиция на хистерезиса на ламарината с отчитане на триене и загуби. Тук няма никакво управление. Не е сихронен, не е нищо. В режим стартер даваш ток колкото поеме и той ако поеме, поеме. Липсата на сложна комутация поради удържащата съставка при намагнитване също попада в плюсовете му. Като генератор. Произвежда пропорционално на оборотите и обратно пропорционално на товара. Т.е., дава там нещо. Това нещо подлежи на преобразуване. Би било възможно (ама е малко "струва ми се") да има някаква допълнителна намотка която да го закротва или евентуално да се комутират намотките...
Това е преди да съм го сънувал ... Щото вчера го съкивах на едно място, ама си помислих, че е оргиналдъ и се фърлих у форума на Субару да купувам. Залудих хората да търсят ... и по едно време викам, че питам се пак. Питах, се оказа, че е разработка на някакъв човечец и са направени малко бройки. Ще го издирват, ама дали ... и ако ... и т.н. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
kabel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 20, 2010 23:20 Заглавие: |
|
|
| Ако се поразровиш още малко ще откриеш че преди 25 години и някои чешки двигатели са направени така.Първо стартер после генератор. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 21, 2010 9:30 Заглавие: |
|
|
Дай наводка ...  _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
|