| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 26, 2010 10:35 Заглавие: Funai MK8 проблем с цвета |
|
|
ТВ е FUNAI 2000A-MK8. Дойде за проблем с говора. Наложи се малко да се врътнат сърцевините на Т212 и Т213. Звука заспа. ТХО-то "стреляше" вътрешно. На местото на FCK-20B003 сложих 154-194В с доработка на крачетата. Всичко стана добре. Но се появи друг дефект (не съм сигурен дали го е имало и преди да дойде при мен, но като че ли го нямаше), изображението е като че ли презредово, ред тъмна линия, ред цветна. Има го и по ниска честота. Появява се минута две след включване. Прилагам снимка. Дали съм си вкарал автогол с ТХО-то или да копам другаде?
 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 26, 2010 12:29 Заглавие: |
|
|
Опитай пак да развъртиш Т212 и Т213 като пренебрегнеш звука,на Фунаите съм забелязал че има такова нещо макар и по слабо изразено и до колкото си спомням си беше настройка. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Авг 26, 2010 12:34 Заглавие: |
|
|
| Това ми беше и на мен първата мисъл, да погледна къде съм пипал, но няма разлика, както и да ги въртя, звука си се появява и изчезва, но дефекта в цвета си остава. Въртях и другите филтри, няма разлика. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 26, 2010 13:15 Заглавие: |
|
|
Пробва ли да смениш закъснителната линия .Да не би да се е разпоила . _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Авг 26, 2010 13:24 Заглавие: |
|
|
| Смених я, но без резултат. Интересното е че го прави не постоянно. |
|
|
 |
radotin Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 26, 2010 13:53 Заглавие: |
|
|
| Имам някакъв Funai от доста години и този дефект си го има от нов но се забелязва много по трудно.Почти сигурен съм че и този си е бил така. |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 26, 2010 22:05 Заглавие: |
|
|
Сиурен съм, че няма нормален Funai с такава картина. Претендирам, че поне 1000 са минали през мен.
Пампоров, що се занимаваш с глупости? Ако плащат за ново ТХО- плащат. Ако не - да си купят боклук с кинескоп втора уптреба от монитор и да видят колко пари ще им излезе само разкарването до сервиза в гаранция!!! _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Авг 27, 2010 8:54 Заглавие: |
|
|
Тази сутрин набърже си върнах старото ТХО, и се оказа че дефекта не се проявява с него. А сега кажете от къде идва дефекта!  |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 27, 2010 9:32 Заглавие: |
|
|
От ...неподходящо ТХО илИ свързване...
Съпостави що излиза по изводите на едното и другото и ще разбереш. Мистерии няма.
"дърводелец(електротехник по образУвание)"
 |
|
|
 |
radotin Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 27, 2010 11:22 Заглавие: |
|
|
emoome С риск да ме изгонят от този форум искам да попитам дали проблема е в това че съм дърводелец или в правописната грешка,защото ако е за грешката мисля че не е редно да издребняваме до толкова
Няма начин да не намеря твои правописни грешки но не съм тръгнал да ги търся и не съм тръгнал да ги пействам на ляво и дясно НАЛИ????
По конкретния случай отбелязах че на моя телевизор го има фабрично като дефект но се забелязва доста по трудно.
Приятно ми беше да си попишем ЧАО. |
|
|
 |
|