|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 27, 2010 10:36 Заглавие: Трябва ми някой с регистрация в американския eBay. |
|
|
Търся някой, който има регистрация в американския ибей и праймъри адреса му е там. Затъркаха ме тъпите американци!
Задачата е следната.
Пуска се в гиксена да се наддаде за определена стока. Ако печеля, плащам си я през пейпал, пиша му на идиота мой си американски адрес и да я праща. Ако не печеля, да съм...
Говориме за стока от порядъка на 30 долара.
Не мога да си сменявам моя праймъри адрес, щото гадовете пък почват да ограничават по страна на регистрация и т.н. Моята е Германия и важно да остане такава, щото пък бундесите не ползват пейпал и продават само на себе си.
Адресътр ми е пък БГ, щото все пак трябва и стоката да дойде.
Та, ако некой иска да помогне, има тая възможност и ред други такива, нека се отзове на ЛС.
Писал съм и на американския олигофрен, ама те след 9/11 са ебати и малоумниците. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Yassen Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 27, 2010 14:16 Заглавие: Re: Трябва ми някой с регистрация в американския eBay. |
|
|
| Vaklin написа: | Моята е Германия и важно да остане такава, щото пък бундесите не ползват пейпал и продават само на себе си.
|
В немския e-bay се паща с PayPal. Също така зависи от продавача, в много от случайте се праща до цяла Европа. Защо не можеш с регистрацията в немския да си поръчаш стока от американския? Не би трябвало да е проблем. _________________ Младото поколение трябва да възроди Българската електроника |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 27, 2010 14:42 Заглавие: |
|
|
Обичам да ми обяснят. Нека и аз да бъда обяснителен.
1. В немския, както и във всеки иБей се плаща с ПейПал. А сега да определим и количеството баварци, лица от източните провинции, турци и сърби продаващи в иБей, които имат пейпал. Те са умни копелета и считат, че някой да ти взима пари щото друг ти е пратил пари е глупаво. Ползват се банкови сметки.
2. Поради нивото на литерация в бундесрепубликата е напълно възможно хората на 100 километра един от друг трудно да се разберат, а за чужденци е абсурд. По тази причина опцията "Продавам само в дойч ланда" е практика. Трябва да си виждал писмена комуникация между немци с купища възклицателни на края на всяко изречение, 30% грешно написани думи и пълно боза в смисъла, за да ме разбереш. Обаче, там има добри неща за продажба и поради неграмотността им търговете приключват на ниски цени. Та, нека се водя там....
3. Отидохме в Америкозия. Там всеки америкоз е бил някога за нещо преебан. Ако някой още не е, той е уверен, че това ще се случи, само да даде повод. И си продаван само на себе си. Също като немците, но докато немците искат да продават на всички с които се разбират и имат банкова сметка в немска банка, то америкозите искат само на себе си. Точка. Имат си и доводи. "Лош предишен опит". "Един комшия го прецакаха". "На другия комшия жена му я таковаха, не в иБей, ама те и там могат ..." и ред други такива. По този повод искат да продават само на (неизчерпателно в низходящ ред):
1. Хора с основен адрес в Америка;
2. Хора със страна на регистрация Америка;
3. Хора дето са платили по пейпал и адресът в пейпал е този на който ще пратят стоката;
4. Хора които имат справка, че не са ХИВ позитивни. Справката да е от тази сутрин ...
5., 6., и така до 101.
На 102 идва момента в който го чувам как било ИЛИГАААЛ да скриеш неко кинта от Боко Тиквата, ама това вече е после и откак си му пратил кинтите, а те звездичките трябва да се цъкат после ... и малко сега закон или звездички става. Има и издънки де, дето ужким ОК, ама кога доде да се срещаш с неко пелтечещ във Враца се оказва, че оня хамерикоз си настоял на своета. Ама и там има оправия, щото дискаунтите са според звездичките. Цепни му 1 звездичка и в фийдбека тури "Ти му говориш, оно си пее неговото" и следващ път става послушен.
Мога и за Ю Кей да ви разказвам, ама там друга песен....
Та по този повод.
Трябва ми да купя този карбуратор:
http://cgi.ebay.com/ebaymotors....
Значи, ако тръгна да обяснявам що е ценен, ще отиде още една страница.
Човекът който го продава е поне на 70 години. Там трябва твърд подход.
Наддаваш, печелиш, плащаш, влачиш.
Вариант за комуникация НУЛА. Него цел живот са го преебавали, а два пъти повече тепърва предстои. Поне в мислите му.
Сега да бех ясен, се надявам...
-------------------------------------------------------------
Човекът намерен, темата за мен е закрита.
По избор на ръководството може да остане за обсъждане на покупки, що ни не продават, как да го накарам да ми го продаде, как да платя малко и т.н.
Добавка ....
| Yassen написа: | | Защо не можеш с регистрацията в немския да си поръчаш ... |
Опа. Хванах къде е разминаването. eBay поне за мен е нещо различно от магазин. Там се наддава, играе се научно, цепят се секунди... Нали целта е да вземем ценна единична бройка за малко кинти и използвайки слабостите на другите купувачи.
Ако е просто да се купи нещо, което е с опция BuyItNow, то това наистина е поръчване. Ама и там се влиза в една луда цигания и що толко за стоката, а ако взема 1 цяло и 21864 броя то може ли цената да стане 1/3 и транспорта да е платен от теб и т.н. А максимално ме кефят такива дето са ми продали нещо и са си умрели от кеф как не съм се пазарил ама хич. А то било за 5 паунда да кажем. И после се почва .. аз видях онова за 20, а при теб е за 19, ама помниш ли как купих онова за 5, та сега това ми трябва за 3 и т.н. До няколко седмици удържат, после почват да се скатават ... ама западът е изтъкан от ора културни и ние, ората естете, ползваме това им качество.
Та те така... _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Пет Авг 27, 2010 21:46 Заглавие: |
|
|
Бах неговата мама / тамън /!  _________________ ................................................................
Не можеш два пъти да нагазиш в една и
съща река!... |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 27, 2010 23:42 Заглавие: |
|
|
Не те ли мързеше да пишеш толкова глупости.
Имаш регистрация в Paypal.Оттам нататък си пазарувай и в индийския E-bay,ако щеш.Нито те спира някой,нито те ограничава.
Ако искаш да излъжеш някой,че не си американец,а той продава само на американският пазар,как мислиш,че ще стане?
И мислиш ли?
И идеята на този сайт не е да бидваш и да гониш тънканайката,а да намираш продукти на задоволителни цени,до които иначе нямаш достъп.Ако не си разбрал.
P.S.Абе ти не трябваше ли да си в бан листа?
Само питам. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 28, 2010 0:28 Заглавие: |
|
|
Само питаш ...
За останалото ... разни хора, разни идеали.
Каква била идеята, а аз за какво съм го ползвал, а кой съм лъжел.
Ае стига, а? Правя каквото ми трябва. Споделям какво ми трябва. Споделям и как го правя. Постепенно еретичното прераства в нормална практика. Ти не скиваш, че кучето Лазар успешно замества собственика си, а си седнал да мислиш как ще стане да купя нещо, което некой дървен хамерикос е решил да продаде на друг дървен хамерикос. Щото чул, че тука лажем и бийем, ебаси.
И кога на статистически шваба му платиш през пейпал, бий ми един мейл. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 28, 2010 0:41 Заглавие: |
|
|
Пазарувам често през немската версия без проблем.Парите са си пари.
BTW говорят английски по-добре от всякога,със сигурност по-добре от теб и мен.
Аман от селски тарикати,а?
Говориш на странен диалект,коригирай се,щото ставаш смешен. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 28, 2010 7:51 Заглавие: |
|
|
Хубаво е, че даде оценка за моите знания по отношение на английския, немския и другите езици.
Хубаво е, че ми препоръча да се коригирам. Ще го приема за сведение.
Хубаво е, че даваш оценка какъв ставам. Това е твоя лична преценка, нали? Приемай, че често личните преценки се базират на личностни качества. Те биват разнообразни.
Хубаво е, че ме четеш, макар и в диалектно изразен стил.
Хубаво е, че си убеден, както и много други, че никому не съм интересен.
Хубаво ще е да си изясните и защо ме четете, след като съм толкова плосък и елементарен.
Хубаво е да изясним що е то търг и що покупка.
Хубаво е да утчочним как се разпознават при разговор с чужденец познанията му по няколко различни и винаги чужди за другата страна езици. Менкат се на ход или как?
Хубаво е да споделя за пореден път, че за последния месец примерно купих 5 неща от немци. 5 от тях предлагаха като опция за плащане само Ueberweisung, като място за изпращане на стоката само Deutschland и като език за общуване само немски.
Хубаво е сега да изслушам и как е трябвало да се съобразя с изискванията на купувача, гордо да подмина стоката, защото данните ми се разминават със заявените от него ограничения и ред други такива.
Хубаво, ама като на мен ми трябва точно тази стока и точно с премерено наддаване точно в последните 5 секунди за да дам възможност на нервно биещите по клавиатурите да решат вместо мен колко точно да платя и т.н., аз какво, виновен ли съм?
Хубаво е да се свикне от околните, че хората са различни и това е добре.
Хубаво е дори да избягвам да си представям, че ше има рамка в която трябва да се движа и тя ще отговаря (само примерно) на твоите предтави за добро.
Хубаво е да е хубаво ... защото иначе ще започна да се чувствам американец. Може и афро такъв. Може и Обама... Или поне куче. Лазар. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 28, 2010 8:11 Заглавие: |
|
|
Кое е това куче Лазар,ако е реално качи му една снимка. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 28, 2010 8:23 Заглавие: |
|
|
Другите две са Йорго и Ригел. Но според вестник 24 часа, Лазар най-добре се справял със задачата да замества ... _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|