| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
2300t Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 27, 2010 19:28 Заглавие: Въпрос за аргонов апарат. |
|
|
| Интересува ме какво напрежение трябва да се подаде на аргоновата горелка за да подържа 30-40А заваръчен ток. Имам два 500 ватови трансформатора с изходно напрежение 24в в паралел ще осигурят 30-40А но не знам дали напрежението ще е достатъчно. Идеята е да може да заварява неръждаема стомана с дебелина 1.5-2мм. Другият въпрос е задължително ли е изправянето и филтрирането на напрежението когато се заварява неръждаема стомана? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Slavko58 Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 27, 2010 21:37 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | два 500 ватови трансформатора с изходно напрежение 24в в паралел . . . |
По правило токизточниците не се включват паралелно, защото много трудно могат да се докарат еднакви напрежения, в противен случай започват да текат изравнителни токове. _________________ Хората са казали:"В спора се ражда истината!". Не са разграничили обаче спора от караницата . . . |
|
|
 |
2300t Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 27, 2010 21:47 Заглавие: |
|
|
| Благодаря за напомнянето. Надявам се че с два отделни греца този проблем ще отпадне. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 27, 2010 22:10 Заглавие: |
|
|
И без тях ще отпадне...
За пример ... енергосистемата на Батковината. Сума трансформатори работят в паралел и стига да хранят едно и също нещо, то някак си се споразумяват кой колко да даде от себе си.
Но ... нека темата мине в раздел Общи приказки, за да може да се проникнем с векторни диаграми, намагнитване, насищане, паралелни намотки, волтодобавъчни намотки и т.н.
Съм Благодаря за вниманието. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Авг 27, 2010 22:54 Заглавие: |
|
|
Ами който дава по-високо напрежение дава и повече ток...
Мисля, че трябва да има изправяне след това поне аз така съм правил експерименти за заваряване но без аргона трябва да има дросел след греца и изглаждащия кондензатор. Дросела служи за повишаване на напрежението и след като се доближи електрода се отдръпва бавно и се получава постоянна дъга. Пробвал съм го многократно дори изгорих един трансформатор ( 150W )на токоизправител от прегряване.  |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 28, 2010 8:41 Заглавие: |
|
|
| Ако двата трансформатора са с еднакви параметри могат да работят паралелно. |
|
|
 |
sms Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 31, 2010 5:59 Заглавие: |
|
|
За да постигнеш добри резултати, ше ти е необходим и повишаващ, който се включва при паленето на искрата-първоначално.
Има разбира се и други тънкости, не случайно апаратите за заварка с аргон като MIG-MAG, са си скъпички. |
|
|
 |
|