Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Siemens M55
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Мобилни комуникации - Mobile communications

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ka2009
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 31, 2010 10:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Това е началната процедура за Жокера.
Телефона трябва да се "бутне" и без рязан тестпоинт.
Пробвай с различни видове буутлоадери "Boot typ".
http://img718.imageshack.us/i/helpqs.jpg/
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
radoslavpetkov
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Габрово

МнениеПуснато на: Вто Авг 31, 2010 11:46    Заглавие: Отговорете с цитат

ka2009, Благодаря ти направих това което ми описа чака да се зареди след старта това отдолу което е.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
milenjs
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Котел

МнениеПуснато на: Вто Авг 31, 2010 21:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Радославе, зарежи не е за теб Sad
И аз и колегите те запитаха - с какъв кабел си, test point направил ли си, кой СОМ порти си указал в софта, каква скорост...
Върнете се в началото
ka2009
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 01, 2010 21:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Това показва, че всичко до входа на кабела е Ок, търси проблема към изхода на кабела или телефона. Както ти каза колегата milenjs не си посочил никаква инфо относно интерфейса дали RS232, USB toCOM емулатор (PL2303) или FTDI.
Напъни се малко и се опитай сам да се оправиш с това да connect- неш телефона. Да не мислиш, че някой е седнал и ни еобяснявал подробно как става. Всичко е постигнато с много часове работа.
Повярвай ми ако си решил да се занимаваш с това, те чака дълъг път.
А когато някой ти казва за всяко действие какво да правиш, ще спреш да мислиш и ще изгубиш интерес много скоро. Радостта от постигнатото е толкова по -голяма колкото трудът положен от теб е повече.
Успех в начинанието.
Чакаме реални резултати.
На първо време свържи телефона с PC- то.

ПП. Когато софта ти изпише Start... Трябва да натиснеш 'power' бутона на Siemensa.
Върнете се в началото
radoslavpetkov
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Габрово

МнениеПуснато на: Нед Сеп 12, 2010 20:35    Заглавие: Здравейте Отговорете с цитат

Благодаря за житейските съвети. Сега ми става ясно че на форуми не се разчита ще се оправя все някак.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ka2009
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 12, 2010 22:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Не се засягай но питаш тривиални неща, които са обсъждани в хиляди постове по форумите.
Ето ти някои линкове, които могат да ти помогнат.

http://www.mobile-files.ru/forum/forumdisplay.php?f=681
http://papuas.allsiemens.com/Joker.htm - тук е всичко което те интересува - теория, ключове (SKEY's), отключване на буутлоадера, важни блокове от EEPROM-a свързани с IMEI-a, грешки и още инфо.
http://forum.allsiemens.com/index.php
http://forum.gsmhosting.com/vbb/f21/ -един от най -"старите" и много полезни форуми.
Успех!
Върнете се в началото
jelsomino2
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Gabrovo

МнениеПуснато на: Пон Сеп 13, 2010 8:46    Заглавие: Пич, ела да ти отключа тела! Отговорете с цитат

radoslavpetkov

Драги, не се хаби! Аз съм ти градския, за който ти говори Екрем. Там за където си се запътил, аз вече се връщам! Подчертавам, дебело , че от 10 години само с това се занимавам професионално и май почти всичко съм научил от форумите и осбено от хостинга. А иначе нема никви книжки никъде! За да си сигурен в това което пиша -виж профила ми в gsmhosting.com-ника ми е същия. Отворен съм за контакти!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Сеп 13, 2010 8:55    Заглавие: Re: Пич, ела да ти отключа тела! Отговорете с цитат

jelsomino2 написа:
Пич, ела да ти отключа тела!

Къв е смисъла от тоя пост,че нещо се не сещам Question Confused
jelsomino2 написа:
Аз съм ти градския, за който ти говори Екрем.

Аз не виждам някъде пусналия темата да е писал от кой град е.Нито пък виждам някой,който се казва Екрем да е писал в темата.
jelsomino2
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Gabrovo

МнениеПуснато на: Пон Сеп 13, 2010 9:47    Заглавие: Re: Пич, ела да ти отключа тела! Отговорете с цитат

Bojilov написа:
jelsomino2 написа:
Пич, ела да ти отключа тела!

Къв е смисъла от тоя пост,че нещо се не сещам Question Confused
jelsomino2 написа:
Аз съм ти градския, за който ти говори Екрем.

Аз не виждам някъде пусналия темата да е писал от кой град е.Нито пък виждам някой,който се казва Екрем да е писал в темата.

А аз не виждам какъв ти е проблема? Това се отнася за Радослав Петков!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Сеп 13, 2010 10:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Като се отнася до него си има бутонче ЛС вместо да цапаш из темата с едни абсолютно безсмислени писания на тема кой накъде е тръгнал и ти откъде се връщаш. Twisted Evil А човека си има и достатъчно други начини за контакт оставени в профила.Предлагай си услугите там. Twisted Evil
И понеже очевидно не мислиш да се спреш темата я закатанчвам,а ти получаваш официално предупреждение.
Няма да е лошо и да се запознаеш с правилата на форума и с кое бутонче се отговаря.И да държиш един малко по-учтив и културен тон. Twisted Evil
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Мобилни комуникации - Mobile communications Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети