| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Danny Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 25, 2010 10:09 Заглавие: TV Toshiba 32XV500PG Токов удар |
|
|
Здравейте!
При токов удар телевизорът на баща ми Toshiba 32XV500PG изгоря и тъй като беше в гаранция го занесохме в сервиза на Техномаркет в Хасково. От там ни казаха,че няма смисъл да се подменят изгорелите платки, понеже щяло да излезе много скъпо, а и също така, че не могат да разберат дали кинескопът е изгорял. След това пък обясниха,че дори и да платим за платките, пак не ставало,защото нямали и не можели да поръчат резервни части, тъй като телевизорът вече не се произвеждал. Баща ми им няма много вяра,че могат да направят нещо,затова се допитвам до вас .
Някой може ли да даде съвет кой е най-добрият сервиз на Toshiba в България или къде да го занесем?
Благодаря ви! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 25, 2010 10:21 Заглавие: |
|
|
Няма такова понятие като "най-добър сервиз".Просто го занес на друг сервиз в региона.Ако и там потвърдят диагнозата към близкия гюм. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 25, 2010 11:01 Заглавие: |
|
|
Не знам защо се занимаваш с глупости. След като е в гаранция го хвъргаш при търговеца, от когото е закупен и изискваш да го впишат в регистъра на рекламациите. Какви са тия басни че не се произвеждало, че струвало скъпо и т.н. Чети закона - след месец трябва да го имаш ремонтиран, да ти върнат парите или да ти дадат друг, не по-лош. Нямаш работа по други сервизи (най-много да останеш без гаранция) и не ти е работа да даваш диагноза "токов удар".
Дискутирано е многократно във форума, ползвай търсачката и чети. Ето ти една от темите http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=42579 Обърни внимание на това, което съм писал.
Ако търговецът се прави на утрепан и те праща по сервизи - жалба до КЗП. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
Danny Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 25, 2010 12:41 Заглавие: |
|
|
Да,обаче гаранцията не покривала щети,причинени от подадено високо напрежение. Енергото пък не признава, че е по тяхна вина, понеже е в следствие на гръмотевица. Звъняхме до комисията за защита на потребителя и ни казаха,че нямало смисъл да подаваме жалба- нищо нямало да признаят.  |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 25, 2010 13:48 Заглавие: |
|
|
Дрън дрън ярина.
Правиш каквото пише по закона. Кой какво казал-рекъл - да пише документ и да се подписва и с печат. Ако от търговеца (сервиза) го върнат гледай в тяхната хартия да не пише че е от мълния (гръмотевица), а пренапрежение по мрежата.
И никой няма право да ти откаже приемане на жалба. Само че те хвърга на върбата, защото иначе трябва да работи (тия от КЗП). _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 29, 2010 18:47 Заглавие: |
|
|
Тук има леко разминаване Кинескоп няма защото това е LCD Вероятно щетите са големи за да ти откажат дори извънгаранционен ремонт. Би трябвало да може да се достави каквото трябва за този модел.Щом са ти го върнали то вече имаш протокол за отказ от гаранционно обслужване.Ситуацията е кофти защото модулите са скъпи но сега говорим наизуст.Ако само захранването ти е изгоряло е по евтиния вариант.Другият вариант не е добър като стойност  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
Danny Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 01, 2010 13:31 Заглавие: |
|
|
Ето какво пише като резултат от прегледа на отказа от гаранционно обслужване:
"Прескочила искра между първичната и вторичната част на захранването, вследствие на което са изгорели платка захранване и Main Board" |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 01, 2010 18:00 Заглавие: |
|
|
| Danny написа: |
"Прескочила искра между първичната и вторичната част на захранването, вследствие на което са изгорели платка захранване и Main Board" | Филипов и дедо господ няма да му помогне камо ли комисията Това са форсмажорни обтоятелства който не са под контрола на производителя търговеца и сервиза И да го метне в магазина само ще се сдобие с още един протокол за отказ на гар обслужване Друг е въпроса дали вярно и двете платки са дали фира или само захранването |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 01, 2010 19:44 Заглавие: |
|
|
Според мен би трябвало/според мен са задължени/ да му дадът портокол в следствие на КАКВО е прескочила тази искра и тогава ако енергото е виновно то да си го отнесе.
Човека не е виновен че е изгорял телевизора,той не е предизвикал сам искрата.Аз съм издвал такива портоколи с техническа обосновка за причината за повредата и е хващало дикиш.Има смисъл да си търси правата. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 01, 2010 21:53 Заглавие: |
|
|
| pepi_voinishki1957 написа: | | Според мен би трябвало/според мен са задължени/ да му дадът портокол в следствие на КАКВО е прескочила тази искра и тогава ако енергото е виновно то да си го отнесе..... |
Да Пепи прав си но ??? То е ясно че е пренапрежение по мрежата но има и много случаи с потенциални разлики между кабеларка и други уреди по AV и тогава с кой да се бори с Енерго или с Кабеларка ......Абе сложен казус Но както казва и адаша в този случай нито е виновен производителя нито магазина най-малко сервиза. Стават големи циркове поне при мен за 1 година се нагледах Последния стигна до комисията за защита на потребителя но го отхвълиха защото беше счупен панела на монитора механично  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
|