|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kibik Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 01, 2010 18:22 Заглавие: Audio стандарти I,DK,BG |
|
|
Извинете ме за въпроса но съм позабравил как стояха нещата със звуците на TV...
В Англия имам 7" TFT телевизорче.Понеже от няколко месеца тук вече няма аналогова телевизия(всичко е цифрово),това телевизорче става излишно.Дойде ми на ум да го занеса в БГ,но се сетих,че носещите на звука бяха различни...
На големите телевизори се слагаше генераторче да измести честотата,но тук едва ли има място ...
Та въпросите ми са:
1.Може ли да се направи нещо по въпроса със звука.
2.Стандартите за звука,които има са I,BG,DK.До колкото си спомням,това имаше отношение само към PAL,SECAM...,но не към носещата.Така ли е? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 01, 2010 18:27 Заглавие: Re: Audio стандарти I,DK,BG |
|
|
| kibik написа: | | ....2.Стандартите за звука,които има са I,BG,DK.... |
Точно това има отношение към звука и след като присъстват и BG,DK - проблеми със звука не трябва да има.
PAL и SECAM имат отношение само към цвета. _________________ RemoteControls |
|
|
 |
DAFY Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 01, 2010 20:39 Заглавие: |
|
|
BG/DK са необходимите стандарти за звука в България на Аналоговото излъчване
ще работи идеално  _________________ Дори и "най-добрия" има нужда от помощ, понякога ! |
|
|
 |
kibik Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 01, 2010 21:35 Заглавие: |
|
|
Благодаря за отговорите.Аз знам,че ПАЛ и Секам имат отношение към цветовото кодиране,но греша,мислейки,че и звука е различен.
Очевидно TV е правен за повече страни,сега видях,че тук работи на I,а освен BG,DK има и L и M.
Е,аз не,че съм гледал телевизия на него (имам 46" LCD Самсунг,7-а серия),ползвам го за бараката/работилницата на двора с TV (A/V) предавателче свързано с Булсат приемника...Ето като това:
http://nagercoil.olx.in/video-audio-sender-70feet-iid-31945595
Сега се сетих,че на времето бях го носил в БГ (bях забравил за звука) и естествено не работеше.По корпуса има няколко дупки за настройка с отвертка(сърцевини на бобинки)-A,V,S,но не съм пробвал дали може да се пренастрои звука в БГ.Дали би станало според вас?
Иначе за подобна цел имам друг,по-съвременен безжичен предавател/приемник,с входове/изходи вече по ниска честота и обратна връзка с инфра червен приемник/излъчвател,да командвам с дистанционното от другата стая...
Работи перфектно само,че единствено с дистанционното на Булсат не работи(с други работи),изглежда импулсите са мн.кратки и някъде се замазват.Ще го нося в БГ,да видя с осцилоскопа... |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 01, 2010 23:15 Заглавие: |
|
|
Май на чат го обърна. За какво беще темата и къде се отплесна. Да не казвам че няма нищо общи с <Ремонти>, където първоначално беше.
Засега потъва още в говорилнята с тенденция за дъното <Recycle Bin> Сещай се. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
kibik Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 01, 2010 23:42 Заглавие: |
|
|
OFF: Sorry,май си прав.Трябваше на лични да продължа...Не съм много често в този форум,а другаде е доста по-свободно и по навик...
P.S. Жалко,че ми се караш, и аз съм от Плевен
 |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|