| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
fkr4000 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 30, 2010 19:57 Заглавие: Де-магнетизатор/ eraser |
|
|
| Познанията ми по електроника и електромагнетизъм са повече от скромни, но ми хрумна идея. Искам да чуя как би изглеждал "портативен" демагнетизатор, който би създал достатъчно силно магнитно поле, че да размагнетизира магнитна карта с висока коерсивност. Ако се направи удачна оплетка и по нея се пусне достатъчно ток, това ще създаде ли условия за неутрализиране на хистерезисните двойки? Всеки коментар и помощ ще бъде прочетен и оценен по достойнство. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Panasonic Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 31, 2010 8:48 Заглавие: |
|
|
| По каква "оплетка" имате предвид ? |
|
|
 |
fkr4000 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 31, 2010 11:51 Заглавие: |
|
|
| ами пространствено разположен меден или волфрамов проводник. може би да прилича на "торбичка" и да бъде обезопасена с полимер. |
|
|
 |
fkr4000 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 02, 2010 11:32 Заглавие: |
|
|
| все още търся насоки. |
|
|
 |
petromaniq66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 02, 2010 11:44 Заглавие: |
|
|
Торбичка, пространствен магнетизъм.... тази карта не е ли двуизмерна? Поне кажи къде видя такова чудо на техниката, защото после ще искаш насоки и за "торбичка"-cardwriter  |
|
|
 |
emptyspace Нов потребител

|
|
|
 |
fkr4000 Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 05, 2010 23:03 Заглавие: |
|
|
ще свърши работа никъде не съм видял подобно нещо. върти ми се в главата. потребителско устройство, което да се активира при определен event trigger. ако държиш в чантата си магнитни карти от всякакъв вид и ти откраднат чантата, портфейла, те да бъдат изтритi след като "торбичката" се отдалечи на n метра. това ми е концепцията. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 06, 2010 7:09 Заглавие: |
|
|
След като снощи за кой ли път гледах "Специалистът" ми хрумна да туриш малко запалително(взривно) вещество и след като ти се отдалечи чантата на N метра да се самозапали (евентуално взриви). Така ще бъде наказан и крадеца ! Иначе ,погледнато по-сериозно ,за чий ти е да си унищожаваш картите ,ако имаш устройство ,което открива ,че чантата не е у теб вече ,защо да не задейства аларма ,та да хванете крадеца , а ? Хем ще те подсеща ,ако си забравиш някъде чантата и се отдалечиш ,вместо да ти изтрие картите !  |
|
|
 |
Quantum Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 06, 2010 14:09 Заглавие: |
|
|
| Още повече, че информацията записана в магнитната лента е същата като тази написана върху самата карта. С изтриване само на лентата не се губи никаква част от информацията нужна на крадеца. |
|
|
 |
fkr4000 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 06, 2010 20:54 Заглавие: |
|
|
@ELP защото такова устройство вече има.
@Quantum това съвсем не е вярно. информацията върху лентата съдържа PVV, без което информацията от "картата" е неизползваема на терминално устройство(атм/пос).
Освен да се лигавите, друго правите ли? Не исках готово решение, а насоки. Щом и такива не получавам сигурно съм предварил времето си...
Дай малко по-кротко |
|
|
 |
|