Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Как да преобразувам тая схема

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
dragostz
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 07, 2010 16:02    Заглавие: Как да преобразувам тая схема Отговорете с цитат

Как да преобразувам схемата че да изпълнява пак същите неща.
С тая схема в момента се реализират следните закони W=1/(Tp+1)^n ;
W=1-Tp/(Tp+1)^n.Как да свържа ограденото с синьо част и премахна тая с червено оградена, но да може да изпълнява двете функции

така може ли да бъде?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Сря Сеп 08, 2010 15:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Какви са тия усилватели дето си ги навързал толкова много. Smile
Гледам са инверсни ама така и не разбирам какво ще усилваш с тях.
И така както са свързани първия ако има леко отклонение на средната точка на изхода, то ще се усили от другите ако и те пък имат ще стане една бозица. И не знам какво точно е това ако е някаква задача то е имало и по-друг начин да те проверят за твоите познания, щото това някаква напълно безсмислена схема.
Тия закони дето реализират не знам какви са с тия неописани букви. Както и да е, със сигурност реализират законите на консумацията на ток и безсмислието. Аз затова и нещях да продължа да уча електроника, понеже повечето даскали гледаха едно нещо да го опишат със хиляда и петстотин формули, вместо да обяснят как аджеба работи. За тая схема може би могат да се напишат толкова но такава схема вярвай ми никъде не се прилага.
Някой може да каже че не си учил когато е трябвало и сега сам трябва да си пишеш курсовата работа ама не е така, то как да учи човек такива измишльотини. Аз мога да напиша за един светодиод 10 формули за неговото мигане. Или за това какъв режим на пускане/изключване на лампите в стаята си имам Smile Както и колко пъти на ден ям, но нищо няма да постигна с това.
Истината за мен е че просто има една камара хора които се чудят как да си запазят работата в университетите, а университетите обещават после добра реализация след това, но това не е така. Просто обират парите на хората за семестри със празни обещания.
Върнете се в началото
dragostz
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 08, 2010 16:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Идеята е да се реализира аналогов модел на обект за управление с които да може да се изпълняват тези закони :

Ако тая схема горе не става предложете друга, която изпълнява тези закони. Confused
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети