| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
danstef Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 11, 2010 19:13 Заглавие: Vodafone 225 Отключване! |
|
|
Здравейте,
На сина му подарили въпросният телефон, но преди малко разбрах защо са му го подарили . Естествено е заключен към M-TEL, а пък той има карта на Globul. Има ли вариант по IMEIа да се отключи за да не му развалям мерака или не. Ако има такава възможност, моля да кажете с какъв софтуер мога да го направя или ако някой е благосклонен да го направи online ще съм много задължен. IMEIа е : 351740023423946. Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ba4oKiRo Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 11, 2010 20:10 Заглавие: |
|
|
Здравейте,Вие не можете да го разкодирате с някакъв софтуер или по имей , освен ако не си закупите бокс и кабел за него, и имате необходимите умения да го използвате.Затова ,най добре се обърнете към сервиз и срещу съответното заплащане го разкодирайте.Тези телефони се предлагаха свободни в офисите на М-тел на цена 55лв.също така и с едногодишен договор за 9 лв.Целта на кодирането към мрежата на оператора е да се ползват само в неговата мрежа и поради това се предлагат на символична цена или се подаряват.Печалбата идва не от подаръка , а от разговорите.
Успех. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Сеп 12, 2010 0:20 Заглавие: |
|
|
Ами ще ти трябва кабел и програма някаква за компютъра. Кабела се включва където се включва зарядното. Можеш ли да снимаш зарядното за да видя какъв е кабела. Че тука имаха една програма, на работата и правиха едни испълнения за служебните телефони, ама не ставаше за сички до колкото помня  |
|
|
 |
ka2009 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 12, 2010 22:06 Заглавие: |
|
|
Чрез калкулиране по IMEI, единстшеният начин е М-Тел да ти пратят кода.
Има свободно решение за този телефон но първо трябва да си направиш кабел за да конектнеш телефона по компорт . След това ще трябва да флашнеш телефона с фърмуер с БГ пакет за целта бях подготвил фърмуер, който разблокираше дори "sim blocked" телефони.
Но ако не си се занимавал и не смяташ да се занимаваш по добре го занеси в GSM сервиз където ще го направят бързо и за около 10лв.
Ще ти излезе доста по - евтино. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Сеп 13, 2010 21:27 Заглавие: |
|
|
Благодаря на всички Ви!
Не съм разкодирал до сега телефони, но ако имам схемата на кабела и пиновете му, съответно към СОМ порта и телефона, както и софтуера мисля, че ще се оправя.
Определено мислех, че по IMEIа чрез калкулиране все ще се намери някакъв софтуер, но очевидно не е толкова лесно. Само ми е интересно защи МТЕЛ могат, пък ние не!!!
Все пак ако някой има схемата на кабела и софтуера и желание разбира се мога да се пробвам. И да го прецакам ще купя друг на сина, но пробата си заслужава заради гъдела ако стане работата.
Поздрави на отзовалите се и Благодаря!  |
|
|
 |
milenjs Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 13, 2010 21:36 Заглавие: |
|
|
MTEL могат понеже са мобилен оператор поръчал телефона заключен към тях.
Ако все пак имаш желание да си играеш за да не ти се снася всичко на готово потърси решение на проблема си тук - www.gsmhosting.com, за 1-2 мин. ще намериш всичко което ти трябва  |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Сеп 14, 2010 1:16 Заглавие: |
|
|
| Ами М-Тел ако ти кажат как става номера всеки ще си го направи. А това е загуба на много пари (търговска тайна). Освен това има процесор който трябва да се програмира все пак някак а и това не е толкова лесно. |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 14, 2010 3:26 Заглавие: |
|
|
Ако е изтекъл договора Мтел ще ти дадат отключващия код безплатно.
Друг вариант е да си поръчаш отключващ код онлайн от многото сайтове продаващи такива кодове. Цената на кода е повече от телефона.
Още един вариант е да ползваш турбо сим,ребел сим или другите разновидности на чипа който се поставя под симкартата. Цената му е повече или колкото целия телефон. |
|
|
 |
Ba4oKiRo Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 14, 2010 20:31 Заглавие: |
|
|
М-тел вече не дава ''отключващия код '' след изтичане на договора- поне така казват клиенти които са се допитали.Само за инфо .
[email protected] ,за съжаление не си заслужава заради гъдела , защото няма да стане, оператора отдавна го е измислил.
Успех. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Сеп 14, 2010 21:06 Заглавие: |
|
|
Благодаря Ви!
Явно няма да мога да се справя. Ще го дам на малкият ми син /на 10месеца/ да го ползва за играчка.
Поздрави на всички!  |
|
|
 |
|