Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Запис на LG HD/DVD Recorder

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
kibik
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Bristol,UK

МнениеПуснато на: Сря Сеп 15, 2010 22:14    Заглавие: Запис на LG HD/DVD Recorder Отговорете с цитат

Живея в Англия и имам LG(RH-177) HD/DVD Recorder.Оказва се,че няма за какво да го използвам.Тук вече няма аналогова ефирна телевизия и тунера е безполезен.През външните входове(SCART,RCA,S-video) при всеки опит за запис от DVD или от сателитния приемник Булсатком(или записано видео от сателита на VCR) дава съобщението "Record Blocking Signals are Detected".Четох из чуждите форуми и съм наясно,че производителите на програми,видео носители защитават правата си с флагове,които се разпознават от записващите устройства,но за какво се произвеждат въобще тогава??
Местната телевизия е цифрова,но изходите на телевизора са аналогови и от там единствено прави запис,макар,че не съм пробвал всички канали и предавания.
Моята единствена цел,за да си взема тоя рекордер беше да замести VHS видеoрекордера ми,т.е.когато отсъствам от къщи да ми запише някоя програма от сателитния приемник,което сега не става.
Знае ли някой дали може нещо да се направи по въпроса,т.е. дали "лютия "нрав на рекордера е причина или програмите на сателита са защитени?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
StoyanNS
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Сеп 16, 2010 13:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей
Имам същото чудо , но досега не съм виждал подобно съобщение, а правя записи от всевъзможни източници ( кабелна цифрова телевизия, DVD и т.н.т. ) може би защото съм в БГ. Сигурно си опитал вече, но ако не, пробвай да смениш регионалните настройки. Може пък и да помогне( моя е настроен за Унгария, защото няма БГ). А цифровия приемник няма ли аналогови изходи ? Като се прибера ще прочета инструкцията, защото си спомням че имаше настройки от къде и как да записва това чудо.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Сеп 16, 2010 15:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
А цифровия приемник няма ли аналогови изходи ?

Че има ли други освен аналогови -CVBS или RGB. Да нямаш HD приемник за Булсата ?
Върнете се в началото
kibik
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Bristol,UK

МнениеПуснато на: Чет Сеп 16, 2010 17:08    Заглавие: Отговорете с цитат

StoyanNS написа:
.....

Същия ли е твоя рекордер или подобен?Все пак ако знаеш от къде се сменят регионалните настройки ,кажи,да опитам,макар,че те имат отношение към DVD,а проблемите са и за HD.
Да споделя какво открих за записа от Bulsat,може да е полезно на някой...
Оказа се,че решението за запис от сат. приемника(което беше главната цел) е просто,макар и не много логично,поне за мен.В настройките на Булсат приемника има опции on/off за WSS на сигнала,което според уикипедията е флаг за опознаване на формата 16:9 и 4:3.По дифолт е ON,като го изключа,вече записа е възможен.
За останалите източници на видео се оказа,че съществуват устрйства,които се поставят на пътя на видео сигнала,които махат блокиращите флагове,но цената им не си струва за моите цели...,но за онези,които "печатат" банкноти от пиратство на видео,очевидно си струва,щом се предлагат.
Да използвам случая и да питам още нещо:Направих проби със запис на рекордера на DVD+RW(само такъв диск имам).Диска след това се чете от друг DVD плеър,но не може с DVD устройството на лаптопа ми.
Не,че е мн. важно,но защо се получава?

ELP написа:
....

Приемника си е обикновен SD,не е HD и разбира се,че всички изходи са аналогови-SCART,композитен,компонентен,S-видео,макар,че телевизията се води цифрова,но до изходите...

Exclamation Arrow Не се отговаря с този бутон Exclamation И си има бутонче EDIT като искаш да добавяш още нещо Exclamation Idea
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети