| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 17, 2010 10:21 Заглавие: |
|
|
А какво е ''RTC чип''?
Най-вероятно е мръднала честотата на кварца,баси колко обяснения и разсъждения,а едно измерване и подмяна отнемат 2 мин. при извадено дъно. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Techmaniac Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 17, 2010 16:28 Заглавие: |
|
|
//offtopic "баси колко обяснения и разсъждения,а едно измерване и подмяна отнемат 2 мин. при извадено дъно " с коментарите върху коментарите темите се "разтичат".
мармот със сигурност знаеш какво е RTC чип /може да е самостоятелен или интегриран в някой друг напр. в т.н. "южен мост"/.
например Motorola MC146818 chip.
milenjs трудно се търсят чипове визуално като "разгръщаш" слой след слой използвай уреди . Това че причината за проблема с часовника е по малко вероятна следствие на някой кондензатор/и да имат утечка ,или резистор/и с променени стойности около чипа за календар отколкото дефектирал кварц ,не я изключват ,независимо от | Цитат: | | компетентните твърдения на Techmaniac | ,лесно можеш да го провериш. |
|
|
 |
Nimi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 17, 2010 18:13 Заглавие: |
|
|
Явно съм много назад с материята щом не ми идва на идея как мога да проверя кварца на място без да е пуснат лаптопа.
Ще си остане така машинката... само не ми е ясно дали и друго не се променя покрай часовника. _________________ Алармени системи, Видеонаблюдение и контрол на достъпа. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 17, 2010 18:28 Заглавие: |
|
|
Добре де, тази малката батерийка за какво мислиш, че е?
И нали за да е Real Time Clock часовника трябва да тиктака, а за да прави това на кварца трябва да имаш винаги осцилации с точната честота.
Друг е въпроса дали има с какво да я измериш достатъчно точно.
Далеч по просто е да се подмени пустия му кварц. _________________ RemoteControls |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 17, 2010 22:50 Заглавие: |
|
|
Е да де,да се смени.
Това би направил техник,който иска да свърши работа бързо.
Ама не,трябва три страници тема,разсъждения за утечки,е ли или не е RTC в моста и т.н.
Последователност на ремонта:
батерия-кварц-юг
Просто като фасул. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
Nimi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 17, 2010 22:52 Заглавие: |
|
|
Здраво съм изперкал  _________________ Алармени системи, Видеонаблюдение и контрол на достъпа. |
|
|
 |
|