| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
cakala Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 17, 2010 17:50 Заглавие: Схема на сателитен приемник Tech Star |
|
|
Здравейте приятели!!!
Имам сателитен приемник Tech Star DVS-5000, но приемникът не се включва та искам да направя една проверка на шасито. Нужна ми е схема шасито е U-1222DD. Благодаря предварително!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 17, 2010 19:58 Заглавие: |
|
|
| Най напред си провери захранването ,ако си наясно с нещата ,схема едва ли ще ти трябва . После процесора ,ресета ,кварца и.т.н. Дай някоя снимка да видим що за чудо е вътре . |
|
|
 |
cakala Нов потребител

|
|
|
 |
cakala Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 19, 2010 9:08 Заглавие: Схема на сателитен приемник Tech Star |
|
|
Никой ли не разполага с такава схема  |
|
|
 |
AA Опитен потребител

Регистриран на: 28 Юни 2004 Мнения: 730 Местожителство: ВеликоТърново
|
Пуснато на: Пон Сеп 20, 2010 8:40 Заглавие: |
|
|
| Добре щеше да е снимките да са ясни - почти нищо не може да се разбере. Струва ми се че по захранването има кондензатори , които само дето не са се отворили отгоре - толкова са подути. Иначе като гледам евентуалния сервизен куплунг най - вероятно процесора е 5518 но това и сам може да го прочетеш а по-горе е написан пътя за ремонт.Схема едва ли ще намериш но мисля че не ти и трябва. |
|
|
 |
cakala Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 20, 2010 17:26 Заглавие: Схема на сателитен приемник Tech Star |
|
|
Не захранването е добре на снимките изглежда, че са надути, но не са /извинете ме за качеството, но фотоапара не е в мен и съм ги снимал с web cam/. По захранването няма проблем проверил съм го. Утре ще проверя процесора благодаря за съвета AA  |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 21, 2010 13:15 Заглавие: |
|
|
| Не бъди мързелив ,а смени електролитите след диодите на 3,3 и 5V ,само с мерене с мултиметър тая работа не става ,ако си гледал с осцилоскоп е друга работа ,но и тогава не е ясно ,защото някои се хващат и мерят на изхода на захранващата платка ,а всъщност най меродавно е меренето на катодите на съответните диоди във вторичната страна на трафчето ! |
|
|
 |
cakala Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 22, 2010 20:25 Заглавие: Схема на сателитен приемник Tech Star |
|
|
Благодаря са съвета ELP смених всичко след вторичната намотка забелязах, че има промени в напрежението - повишило се е! Обаче все още не се включва вече съмненията ми са, че проблема не е в хардуера а в софтуера. Разполагам с кабел за приемника ако може да дадете някакви насоки как да сменя софта моля да пишете.  |
|
|
 |
AA Опитен потребител

Регистриран на: 28 Юни 2004 Мнения: 730 Местожителство: ВеликоТърново
|
|
|
 |
cakala Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 24, 2010 13:00 Заглавие: Схема на сателитен приемник Tech Star |
|
|
Благодаря AA  |
|
|
 |
|